avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mare rugaminte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mare rugaminte

Buna ziua, am dori si eu va vor mult sa imi da-ti cateva sfaturi. Parintii mei au o casa la tara cu 3 camere si o curte marisoara. Noi suntem 4 frati. Dintre toti doar 2 dintre noi avem grija de parinti. As dori daca se poate si exista vreun temei legal, ca "averea" parintilor mei sa poata fi lasata nepotilor si nu direct copiilor. Exista o astfel de posibilitate. Nu as dori sa aiba fratii mei beneficii deoarece nu le pasa deloc de parinti, dar nici nu vrea sa fie privati nepotii de dreptul lor din parte bunicilor. Va rog mult de tot sa imi spuneti daca exista vreo cale legala in acest sens si ce pot face.
Va multumuesc mult
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:51, 28 August 2009
Va multumesc mult. Acum stiu cum se pune problema legal. Sora mea este de acord sa propunem parintilor acel contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere.
Va multumesc inca odata.
In acest caz, daca parintii vand proprietatea numai celor 2 copii ( care-i ingrijesc...) , cu toate ca pe timpul vietii pot dispune cum vor de bunul lor, nu poate fi considerat ca de fapt, au vrut sa gratifice doar pe cei 2, dezavantajandu-i pe ceilalti...deci un fel de donatie deghizata? Fratii ceilalti pot invoca acest lucru? Cand ( cat traiesc parintii sau dupa decesul acestora) si ce sanse de reusita ar avea?
Contractul de vanzare-cumparare cu clauza in sarcina dvs sau a sorei dvs ,consimtit in timpul vietii de parintii dvs ,cu dovada achitarii obligatiilor aferente intretinerii,nu mai poate fi atacat ,vanzarea fiind actul unilateral consimtit de catre acestia in favoarea acelor copii ,care prin comportament si atitudini sau dovedit real interesati de asigurarea unui trai decent .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Întrebare mioara țugui mioara țugui Sînt o persoană singură, fără copii, soț, părinți, dar cu o soră și 4 nepoți după fratele decedat în 2005, cu care nu sînt în relații bune. ... (vezi toată discuția)
Mostenire - contestare contract intretinere vydy_remus vydy_remus Buna ziua, Bunicii aveau 3 proprietati: o curte cu 2 case si 2 terenuri (unul de 6000mp si altul de 4000mp). Bunicul a decedat acum 25 de ani iar ... (vezi toată discuția)
Mostenirea unei proprietati gheorghebosneag gheorghebosneag Buna ziua.Sunt nou pe acest forum si as avea si eu o intrebare la care v-as ruga sa-mi raspundeti ,daca se poate.Un act de vanzare-cumparare intre mama si ... (vezi toată discuția)