Deoarece ma aflu intr-o situatie dificila si nu stiu cum sa procedez va rog sa ma ajutati.Pe scurt una din salariate a iesit la pensie si insista sa fie reangajata .Deoarece dorim sa introducem sistemul informatic in institutie am considerat ca nu indeplineste conditiile de pregatire profesionala deci, nu am incheiat niciun c.i.m, eu avand imputernicirea pentru transmiterea la Revisal a situatiei salariatilor.Domnia sa a facut o cerere de reangajare iar persoana care s-a ocupat de cartile de munca inainte i-a intocmit un contract de munca fara a fi comunicat la Revisal.Ce pot face in aceasta situatie deoarece persoana in cauza se prezinta la seviciu si doreste sa o platesc.
Daca nu ati semnat c.i.m. atunci cum s-a transmis in Revisal?
Acel c.i.m. nu este valabil. Solutia de plata d.p.m.d.v. excede cadrul legal, iar daca semnati c.i.m. , va trebui s-o concediati daca nu corespunde profesional.
Fiind imputernicita sa fac contractele si sa transmit la Revisal situatia salariatilor nu am intocmit si nu am transmis nimic .Contractul de munca a fost intocmit de o alta persoana de mana si nu cred ca a fost transmis deoarece parola se afla la mine.Eu consider fapta persoanei care a intocmit acel contract poate fi calificata ca abuz in serviciu.
Din toata povestea eu nu inteleg dvs sunteti imputernicita pt.completarea şi transmiterea registrului de evidenta sau sunteti chiar imputernicita printr-un mandat de administrare sa administrati acea unitate? Adica cine a decis incadrarea ?Fiecare actioneaza dupa bunul plac,nu exista responsabilitati in cf cu fisa de post?
S-a desfasurat activitate fara un cim semnat ,munca la negru,persoana respectiva nu a fost informata practic poate sa va acuze si ca ati indus-o in eroare,..
.....Ce pot face in aceasta situatie deoarece persoana in cauza se prezinta la seviciu si doreste sa o platesc.
Solutia este : Sa-i explicati situatia persoanei respective, iar cine a acceptat sa vina la munca fara c.i.m. valabil sa raspunda pentru fapta lui.
Plata nu poate fi efectuata, asa cum am mai spus,decat in afara cadrului legal.