avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impozit pentru donatie în bani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impozit pentru donatie în bani

Buna ziua!

Daca primesc un cadou in bani de la fratele meu, cu declaratie facuta la notar, trebuie sa achit impozit catre stat? Daca da, cat la %? Am fost la notar, notarul a spus ca intre frati nu mai trebuie sa se plateasca imposit pentru cadouri. Am fost la ANAF, m-au indrumat la notar, am vazut ca nu stiu raspunsul.

Multumesc pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: gabrielli68 , utilizator 08:00, 31 Octombrie 2016
nu platiti impozit.
Nu se plătește impozit.
De ce vreți act scris?
Pentru ca este vorba de o donatie mascata, prin care parintii mei au vandut lui, cu contract de vanzare cumparare casa parinteasca, cu conditia ca el sa-mi dea in schimb o anumita suma de bani. Este vorba, de fapt, de aceasta suma de bani, pe care fratele meu doreste sa-mi dea ca si cum mi-ar da un cadou, conditionand ca eu sa nu mai am ulterior nicio pretentie asupra bunului respectiv. Pentru aceasta, el doreste sa dau in scris acest lucru (in fata notarului sau in fata unor martori).
Ultima modificare: Luni, 31 Octombrie 2016
gabrielli68, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de vanzare cumparare prin banca ccrys ccrys Parintii mei sunt in viata si vor sa imi treaca apartamentul pe numele meu. Eu mai am un frate care este de acord si nu are nici o pretentie intrucat si el ... (vezi toată discuția)
Intelegere cu fratele in caz de donatie amdicu amdicu Exista posibilitatea ca eu sa inchei vreo intelegere scrisa (poate prin notariat) din care sa reiasa despagubirea pe care i-o platesc fratelui meu si care sa ... (vezi toată discuția)