avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... TRANZACTIE CONTR VANZ-CUMP INTRE TATA SI FIICA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

TRANZACTIE CONTR VANZ-CUMP INTRE TATA SI FIICA

As dori sa stiu daca este posibil ca,tatal sa vanda fiicei un imobil cu contr vanz-cump la notar,sub pretul grilei,iar taxele si impozitul la notar sa fie calculate la pretul din contract?! Am auzit ca,fiind o tranzactie intre parinte-copil,acest lucru ar fi posibil..?!Exista o lege in care sa se specifice aceasta speta??
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:50, 2 Septembrie 2016
codul fiscal art 111
(4) Impozitul prevăzut la alin. (1) şi (3) se calculează la valoarea declarată de părţi în actul prin care se transferă dreptul de proprietate sau dezmembrămintele sale. În cazul în care valoarea declarată este inferioară valorii minime stabilite prin studiul de piaţă realizat de către camerele notarilor publici, notarul public notifică organelor fiscale respectiva tranzacţie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raportari ale notarilor la fisc pentru tranzactiile cu valori declarate de parti mai mici decat valorile minime stabilite iulyiulian iulyiulian Buna ziua, Potrivit noului cod fiscal, art. 111, art (4) \"Impozitul prevăzut la alin. (1) şi (3) se calculează la valoarea declarată de părţi în actul ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare teren sub grila notariala ralucabun ralucabun Parintii mei vor sa-mi vanda un teren , terenul este incadrat in grila notariala la 350 lei/mp. Problema este ca daca s-ar dori vanzarea catre o terta persoana ... (vezi toată discuția)
Impozit succesiune steef steef Am inteles ca dupa decesul unuia dintre soti daca se face succesiunea(casa)in primii la 2 ani de la deces nu se plateste impozit pe succcesiune. Daca se ... (vezi toată discuția)