avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mutarea gardului propriu pe terenul propriu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mutarea gardului propriu pe terenul propriu

Buna ziua, am si eu o intrebare:
Muncitorii care au amplasat in urmă cu 17 ani un gard intre terenul bunicii mele și cel al vecinului au greșit masuratorile în defavoarea noastră cu aproape 3 m pe toată lungimea proprietății. Aceasta s-a vazut abia acum când am cerut altă măsurătoare pentru a-mi construi o casă. Vecinul nu e de acord sa corecteze amplasarea gardului pentru a putea finaliza planul cadastral al terenului conform actelor de proprietate si succesiune. Din acte reiese ca această fâșie de teren este proprietatea noastră ,pe care am și plătit impozit în tot acest timp (ultimii 17 ani ). Este legal sa mutăm gardul construit de noi până la marginea proprietății noastre fără a cere acordul vecinului sau trebuie acționat în instanță pentru a ne recupera terenul ? Menționez ca gardul nu este proprietatea vecinului. Va rog ajutați-mă și spuneți-mi cum trebuie să procedez pentru a -mi recupera bucata de teren, rămânând în cadrul legal. Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 12:45, 24 August 2009
Nu este legal sa mutati singur gardul, ba chiar o asemenea fapta poate constitui infractiunea de tulburare de posesie (aici este o discutie de facut, ce inseamna ocuparea "fara drept", dar mai bine sa evitati o asemenea posibilitate).
Calea legala este: actiune in instanta avand ca obiect granituire si revendicare. Parerea mea e ca trebuie sa apelati la un avocat din zona unde se gaseste proprietatea si acesta va va putea ajuta.
mulțumesc mult.
Faceti mai inainte o actiune in granituire, si fixand hotarul real veti putea sa va mutati gardul.
Apelati insa la un avocat care sa va reprezinte interesele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca esti mic si sarac ,legile nu te mai apara.... ymonik_k ymonik_k Trebuie sa inaintezi catre Parchet un caz rasunator, pt a avea parte de toata atentia legilor din Romania?...am inaintat catre Parchet acum un an o plangere de ... (vezi toată discuția)
Distrugere gard si ocupare abuziva de teren adicxu adicxu buna ziua.In septembrie 2014 mi-au iesit actele de la OCPI (mostenire dupa tatal meu pt un teren de 1800m2).Acuma 2 saptamani am urcat la munte unde am ... (vezi toată discuția)
Revendicare si granituire? oanaiasi oanaiasi Buna ziua, Sper sa ma puteti ajuta cu un sfat in urmatoarea problema: Sunt proprietara unui teren de 500 mp (contract de vanzare-cumparare). La una din ... (vezi toată discuția)