avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Radiere ipoteca vanzator !
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Radiere ipoteca vanzator !

In 1998 am cumparat un apartament prin credit ipotecat.In contract s-a precizat ca plata se va face prin linie de credit deschisa de banca in contul vanzatorului.
Cum banii au intrat in posesia vanzatorului dupa 3-5 zile , notarul la semnarea contractului de vanzare-cumparare,fara stirea mea -cumparator- a produs o ipoteca in favoarea vanzatorului ,pe apartament,la valoarea de vanzare ,probabil pentru a-l feri de necazuri ,in cazul in care nu i-ar fi intrat banii de la banca in cont.

Acum, dupa 18 ani ,când am intabulat apartamentul la cartea funciara ,apare la sarcini vanzatorul ,cu o ipoteca in favoarea sa ,cu suma de vanzare ,pe care de fapt , a primit-o integral ,de atunci.
Cum se poate radia acasta sarcina , daca pe vanzator nu-l mai pot gasi ?

Mentionez ,ca de la acesta ,am o declaratie notariala ca a primit toti banii si ca nu mai are nicio pretentie prezenta si viitoare asupra apartamentului,declaratie depusa la cartea funciara pentru intabulare dar care nu a produs si efectul eliminarii sarcinii.

va multumesc,

Cel mai recent răspuns: Polescu_Paul , utilizator 01:26, 5 Septembrie 2016
Dispozitiile L nr 7/1996 republicata prevad ca radierea sarcinilor de la ocpi, se poate realiza prin document autentificat sau prin hotarare judecatoreasca definitiva
In speta dv,puteti solicita la banca platitoare document care sa ateste suma achitata,obiectul contractului
Cu documentul bancar va adresati notarului care a incheiat actul de tranzactionare bun imobil,care va intocmi document autentificat prin care sa precizeze ca prin suma achita ban
Polescu_Paul a scris:






Cum se poate radia acasta sarcina , daca pe vanzator nu-l mai pot gasi ?






Raspunsul l-ati dat dv
notarul la semnarea contractului de vanzare-cumparare,fara stirea mea -cumparator- a produs o ipoteca in favoarea vanzatorului ,pe apartament,la valoarea de vanzare ,probabil pentru a-l feri de necazuri ,in cazul in care nu i-ar fi intrat banii de la banca in cont.


Notarul la data incheierii documentului de tranzactionare bun imobil a retinut in dosarul deschis la bej,documentul care atesta ca prin linie de credit deschisa de banca in contul vanzatorului. a fost achitata suma pentru care s-a solicitat notarea ipotecii ,si sa solicite radierea ipotecii
Succes !
Eu am de la vanzator o declaratie ,in fata unui notar, ca A PRIMIT SUMA INTEGRALA PREVAZUTA IN CONTRACTUL DE VANZRE - CUMPARARE SI CA NU MAI ARE NICIO PRETENTIE PREZENTA SAU VIITOARE ,DE NICIO NATURA ASUPRA BUNULUI CARE FACE OBIECTUL CONTRACTULUI.
Cu aceasta declaratie pot solicita ,eu cumparator , radierea ipotecii vanzatorului ?
Daca DA, la orice notar sau numai la cel care a autentificat contractul ,acum 18 ani?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament ipotecat tzvpac tzvpac Buna seara Stiu ca s-a mai pus aceasta intrebare pe site-ul dvs.dar revin si eu cu aceeasi intrebare mai specifica pt cazul meu. Vreau sa cumpar un ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament shonny shonny Daca ma poate ajuta cineva cu niste sfaturi utile. Vreau sa cumpar un apartament ,dar vinzatorul il are cumparat prin credit ipotecar si mai are de plata la ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament ipotecat marina19571954 marina19571954 Buna ziua, In curand urmeaza sa cumpar un apartament ipotecat. Proprietarul mi-a propus sa incheiem initial o promisiune de vanzare-cumparare prin care dau ... (vezi toată discuția)