avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... raspundere civila delictuala???
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

raspundere civila delictuala???

Speta:
-masina mea pe trotuar e lovita intr-o noapte de un taximetrist si facuta praf;
-taximetrist in timpul serviciului;
-masina are alt proprietar persoan fizica;
-asigurarea taximetristului acopera doar o treime din devizul de reparatie a masinii;
-pentru restul de bani eu pot chema in juecata: -taximetristul pe 998-999 / compania de taxi pe 1000 alin 3 / proprietarul masinii pe 1000 alin 1?
-pot sa ii chem pe toti sa raspunda in solidar?
Cel mai recent răspuns: coke , utilizator 23:18, 13 Noiembrie 2005
"pentru restul de bani eu pot chema in juecata: -taximetristul pe 998-999 / compania de taxi pe 1000 alin 3 / proprietarul masinii pe 1000 alin 1?"

da. puteti chema, asa cum ati spus, taximetristul (998-999) sau compania de taxiuri ( daca este angajat cu carte de munca - taximetristul la ei). Pe proprietar nu-l puteti chema in instanta pe temeiul expus. De fapt nu-l puteti, in situatia data, chema in judecata pe nici un temei.

-pot sa ii chem pe toti (comitent si prepus/ taximetrist si companie taxiuri - nu proprietar) sa raspunda in solidar?
nu vad de ce nu ? Boroi spune ca da.
societatea de asigurari calculeaza ea din niste grafice?
de ce imi da doar 1/4 din valaorea reparatiilor?
daca imi returneaza si epava (adik mashina bushita) imi scade din pret 25 %?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunderea patrimoniala a angajatului C_CRISTINA C_CRISTINA Un angajat- sef punct de lucru al unei societati, nu a indeplinit dispozitiile interne ale patronului, motiv pentru care foarte multe lucrari nu au fost ... (vezi toată discuția)
Cu cine ma judec? didutzu didutzu Speta este urmatoarea: A (angajat la firma X) accidenteaza pe V. Firma X in calitate de proprietar al masinii are asigurare la o firma oarecare. In urma ... (vezi toată discuția)
Geam spart la masina- cine plateste? damone damone Buna ziua. Ne-am pus de curand termopane iar muncitorii au scapat ceva jos (zidarie) si au spart geamul unei masini. Masina nu era pe loc de parcare platit, ... (vezi toată discuția)