avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzucapiune

Folosesc de peste 40 ani terenul pe care este amplasată casa proprietate personală și grădina de lângă casă.Terenul respectiv a fost luat de către statul român în mod abuziv în timpul regimului comunist. Uzucapiune se poate aplica aici pentru a-mi recupera terenul și în acte?
Cel mai recent răspuns: catalinmarin , utilizator 08:24, 25 August 2009
ai platit ceva la ditl ? ai martori ?
Puteti solicita constatarea dreptului de proprietate invocand uzucapiunea, dar cel mai bine contactati un avocat care sa va indrume exact, verificand care este situatia juridica prezenta a respectivului teren.
Poate fi invocata uzucapiunea , atat vreme cat bunul face face parte din proprietatea privata , nu din cea publica .
Nu are relevanta buna/reua credinta , e suficienta poesia timp de 30 de ani asupra bunului imobil.
(probatiunea cu martori e permisa.)
Ultima modificare: Luni, 24 August 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
gabescu a scris:

Puteti solicita constatarea dreptului de proprietate invocand uzucapiunea, dar cel mai bine contactati un avocat care sa va indrume exact, verificand care este situatia juridica prezenta a respectivului teren.


Da, foarte corect si precis spus.=D>

Si Sfatul Ioanei este foarte bun.

Trebuie insa sa stiti sigur cu cine urmeaza sa va judecati.Aici este adesea capcana in astfel de procese.
Va sugerez sa plati un avocat care sa va redacteze actiunea si apoi dupa ce se depune intampinare de catre parat sa mergeti cu ea la avocat.Acesta si-ar putea da seaba daca exista probleme in ceea ce priveste calitatea procesuala a paratului.

avocat Claudiu Lascoschi
va multumesc
situatia este urmatorea:
un lot agricol de 1100mp,a fost mostenit de 2 frati de la un unchi.
Fratii s-au intabulat dar nu au trecut acel teren in registrul agricol. Acel teren este in prezent intravilan.Terenul a fost impartit in doua parcele.
Pe una din cele doua parcele de 520mp de teren s-a construit o casa in care se locuieste si in prezent si o gradina care au fost folosite si intretinute tot timpul de catre unul din fratii mostenitori.
Statul roman printr-o sentinta definitiva a confiscat tot terenul si a construit garaje pe o parte din el, restul fiind ingradit si folorit de mama mea ca gradina de peste 40 de ani.
Noi am facut la legea 10 o intampinare depunind dintr-o greseala actele originale de mostenire. Acum nu se mai gasesc acele acte disparind subit.Avem acte de mana cum se facea in trecut cu 2 martori ca unchiul ne-a dat terenul noua.La cadastru apare ca acel teren a fost al unchiului si apoi apare statul roman ca proprietar.Casa este locuita de cand s-a construit si pina in prezent de catre mama mea ( unul din fratii mostenitori) si se plateste impozit pe 100mp pana cind este in folosinta.Statul roman nu afacut in proces dovada ca unchuil nostru e mort,unde a murit,si cind.deci credem ca afost un proces mincinos.ce ne sfatuiti sa facem mai bine spus cum putem sa ne judecam cu Statul roman? Mentionez ca unchiul a murit in deportare in anul1941.va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 24 August 2009
Pinkmammy, utilizator

Alte discuții în legătură

Doresc act de proprietate uzucapiune pol27 pol27 A murit tatal meu si mia ramas o casa de 110m2 si o gradine de 500m2 ce figureaza la primarie ca platind impozit pe cele doua din 1958. La primarie nu ... (vezi toată discuția)
Recunoastere proprietate prin uzucapiunea lunga madalinamrn madalinamrn Bunicul meu a posedat si ingrijit neintrerupt un teren in suprafata de 600mp, aflat langa proprietatea sa, din anul 1972 si pana in prezent. Terenul cu pricina ... (vezi toată discuția)
Uzucapiunea! mishumishu mishumishu Uzucapiunea! Buna ziua, Va rog sa ma ajutati sa lamuresc urmatorul aspect: Daca un teren/curte cu o casa, plus o gradina sunt administrate de o persoana ... (vezi toată discuția)