avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzucapiune

Folosesc de peste 40 ani terenul pe care este amplasată casa proprietate personală și grădina de lângă casă.Terenul respectiv a fost luat de către statul român în mod abuziv în timpul regimului comunist. Uzucapiune se poate aplica aici pentru a-mi recupera terenul și în acte?
Cel mai recent răspuns: catalinmarin , utilizator 08:24, 25 August 2009
Da, de judecat se pare ca va trebui sa o faceti cu statul.
Dar mai exista multe probleme.
Daca ati pierdut un proces cu statul ati avea o problema.
Raman la parerea ca trebuie vazute toate actele si lamurita cat se poate de clar situatia mai inainte de proces.
E posibil sa nu fi uzucapat, ceea ce ar insemna ca ati pierde procesul.
Nu e chiar asa simplu cum parea la prima vedere.
Ma intreb daca nu ar fi mai bine sa ramaneti mai departe asa deorece daca pierdeti procesul riscati sa fiti evacuati ulterior.

avocat Claudiu Lascoschi
trebuie sa va judecati cu unitatea administrativ-teritoriala in raza careia se afla terenul, respectiv orasul, comuna. conform legii 215/2001 acestea au calitate procesuala pasiva. in al doilea rand trebuie sa obtineti un istoric de rol fiscal si un istoric de rol agricol. daca acestea va ofera informatii conforme cu realitatea, respectiv apare aceeasi suprafata de teren se poate incerca o uzucapiune, altfel... este greu de spus. in privinta martorilor, depinde de fiecare instanta in parte. unele accepta proba testimoniala cu martori, altele nu. trebuie sa discutati cu un avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc act de proprietate uzucapiune pol27 pol27 A murit tatal meu si mia ramas o casa de 110m2 si o gradine de 500m2 ce figureaza la primarie ca platind impozit pe cele doua din 1958. La primarie nu ... (vezi toată discuția)
Recunoastere proprietate prin uzucapiunea lunga madalinamrn madalinamrn Bunicul meu a posedat si ingrijit neintrerupt un teren in suprafata de 600mp, aflat langa proprietatea sa, din anul 1972 si pana in prezent. Terenul cu pricina ... (vezi toată discuția)
Uzucapiunea! mishumishu mishumishu Uzucapiunea! Buna ziua, Va rog sa ma ajutati sa lamuresc urmatorul aspect: Daca un teren/curte cu o casa, plus o gradina sunt administrate de o persoana ... (vezi toată discuția)