avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Angajare filipineza bona
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Angajare filipineza bona

Buna ziua!

am angajat cu contract de munca filipineza, bona, eu sunt persoana fizica, am luat parola itm am transmis contractul in revisal, mai departe am inteles ca trebuie sa depun la ANAF o declaratie 020, vreau sa stiu apoi cum procedez, pot eu sa-i fac declaratia 112, cum o transmit, ii fac stat de plata, cum ii fac viramentele catrebugetul de stat??? multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:22, 24 Ianuarie 2024
1. In calitate de angajator, va trebui sa va inregistrati la Administratia fiscala prin depunerea formularului 020 - Declarație de înregistrare fiscală/Declarație de mențiuni pentru persoane fizice române și străine care dețin cod numeric personal.

2. Puteti depune dvs declaratia D112 - Declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate.
Potrivit art.147, alin.(1) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, persoanele fizice si juridice care au calitatea de angajatori sau sunt asimilate acestora (...) sunt obligate sa depuna Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

3. Se va intocmi stat de plata, iar plata drepturilor salariale se poate face cash sau prin virament bancar (pe card).
interesant subiect, in aceasta situatie persoana fizica retine toate contributiile ca la un salariat normal si plateste toate contributiile pe care le plateste un angajator catre bugetul de stat? multumesc!
@ tyadaria

Asa este ... persoana fizica in calitate de angajator are obligatia sa plateasca toate contributiile si impozitele aflate in sarcina sa, precum si sa retina si sa vireze contributiile si impozitele datorate de salariati, in conditiile legi.
am inteles acest lucru, as fi vrut sa mai stiu dupa ce depun declaratia 020 la ANAF am eu voie, persoana fizica, in calitate de angajator sa depun declaratia 112 ? multumesc frumos!
Puteti depune dvs D112.

Alte discuții în legătură

D112 - contributii neplatite de angajator vaalmy vaalmy Buna seara M am angajat pe data de 12 / 10 /2016 cu CIM perioada nedeterminata , pe 25 feb ,2017 mergand la banca , am avut surpriza sa nu figurez la ANAF cu ... (vezi toată discuția)
Avocatii depun declaratia 112? carmenbn carmenbn Un avocat care profeseaza in cadrul unui cabinet individual de avocat,lucreaza singur si nu are angajati,trebuie sa depuna declaratia 112?Sumele pe care le ... (vezi toată discuția)
Ghid complet pentru plata drepturilor de autor în 2016 - articol avocatnet Laura Ciobeica Laura Ciobeica [b]Ce impozite plătesc și ce declarații depun persoanele fizice și companiile[/b] Noul Cod fiscal a adus o serie de modificări pentru plățile ... (vezi toată discuția)