avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie

La calcularea ICCse ia in calcul diurna??????Exemplu salariu lunar net4629+66ron/zi diurna lunar1980 activitatea firmei se desfasoara in Franta...deci la calcularea indemnizatiei de crestere a copilului se ia in calcul diurna??
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:25, 7 Septembrie 2016
Art.76 C.fisc.
(2) Regulile de impunere proprii veniturilor din salarii se aplică și următoarelor tipuri de venituri, considerate asimilate salariilor:
...
k) indemnizațiile și orice alte sume de aceeași natură, altele decât cele acordate pentru acoperirea cheltuielilor de transport și cazare, primite de salariați, potrivit legii, pe perioada delegării/detașării, după caz, în altă localitate, în țară și în străinătate, în interesul serviciului, pentru partea care depășește plafonul neimpozabil stabilit astfel:
(i) în țară, 2,5 ori nivelul legal stabilit pentru indemnizație, prin hotărâre a Guvernului pentru personalul autorităților și instituțiilor publice;

(ii) străinătate, 2,5 ori nivelul legal stabilit pentru diurnă prin hotărâre a Guvernului pentru personalul român trimis în străinătate pentru îndeplinirea unor misiuni cu caracter temporar.

Prin urmare, diurna este considerata venit asimilat salariului numai pentru partea care depaseste 2,5 ori nivelul legal stabilit prin Hotărâre a Guvernului .
In aceste conditii, diurna se va lua in considerare la calculul indemnizatiei CCC.

Pentru stat membru UE , limita până la care nu se reţin contribuţii şi impozit este 35 euro x 2,5 = 87.5 euro/zi de delegare.

In speta, valoarea de 66 lei/zi nu se va lua in considerare la calculul indemnizatiei CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri realizate in timpul concediului de crestere copil alexandra_19 alexandra_19 Buna ziua. Am fost angajata la 2 firme si dupa terminarea concediului de lauzie mi-am suspendat activitatea la ambele firme pentru a putea beneficia de ... (vezi toată discuția)
Valoare diurna 2017 cateldestept cateldestept Valoarea diurnei interne pentru 2017 a ramas tot 2,5 x 17=42,50 lei (pentru sistemul privat) ? (vezi toată discuția)
Cheltuieli NNorbert NNorbert Buna ziua Delegatul firmei, in interes de serviciu pleaca in strainatate, pe banii firmei cumpara mancare, bautura si la intoarcere aduce bonul. Cum ... (vezi toată discuția)