avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Notificare in baza art. 1039 din cpc - evacuarea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Notificare in baza art. 1039 din cpc - evacuarea voluntara din domiciliu

Buna ziua,

Va rog din suflet sa ma ajutati sa inteleg notificarea pe care am primit-o din partea sotului meu. Suntem casatoriti de 5 ani. Inaninte cu o luna de casatorie sotul meu a putut obtine un imprumut pt prima casa. Fiind inainte de casatorie actele de proprietate sunt pe numele lui. Dupa ceva timp au inceput tot felul de certuri, spunandu-mi in nenumarare randuri sa plec din casa lui. SPECIFIC : Locuim impreuna de cand s-a cumparat acest apartament, avem un copil impreuna in varsta de 4 ani, nu suntem divortati, avem buletinele cu domicilul la fel, contribui si eu la cheltuielile casei si totusi s-a dus la un cabinet de avocat si mi-a trimis notificarea cu art. 1039 din cpc, ca ocup imobilul fara nicio calitate si fara niciun titlu si ca nu si-a dat acordul pt. folosirea imobilului si sa eliberez in termen de 5 zile apartamentul. Nu am respectat acea notificare si el a mers mai departe la acel cabinet unde a demarat urmatoarea procedura. INTREBAREA MEA: MA POATE DA AFARA CU UN COPIL MINOR, CHIAR DACA NU SUNTEM DIVORTATI ?
Va rog din suflet sa ma ajutati si sa-mi raspundeti la intrebare.
Multumesc aticipat.
Cel mai recent răspuns: dacibesti , utilizator 08:37, 9 Septembrie 2016
Este adevarat ca, fiind anterior casatoriei este bun propriu dar, in opinia mea nefiind divortati nu va poate da afara din imobilul respecti v, fiind aplicabile preved.art.321(1)NCC"Locuinta familiei este locuinta comuna a sotilor sau,in lipsa locuinta, locuinta sotului la care se afla copiii."Daca se trece la evacuare, impotriva executarii hotararii de evacuare puteti formula contestatie la executare,in conditiile legii".Daca ajungeti in situatia respectiva(evacuare) apelati la un avocat.
MULTUMESC pentru raspuns. Mi-ai luat o una din multele pietre de pe inima.

Din cate am inteles din acest art. 1039 din cpc,
Evacuarea voluntară
(1) Dacă locatarul sau ocupantul care a fost notificat în condiţiile prezentului titlu a părăsit imobilul, locatorul sau proprietarul poate intra în posesia acestuia, de drept, fără nicio procedură judiciară de evacuare. În caz contrar, sunt incidente dispoziţiile prezentului capitol.
(2) Se prezumă că imobilul este părăsit în caz de încetare a activităţii economice ori de încetare a folosirii imobilului de către locatar sau ocupant ori de către persoanele aflate sub controlul lor, precum şi în cazul returnării cheilor imobilului, ridicării echipamentelor, mărfurilor sau altor bunuri mobile din imobil.

NU AM PARASIT DOMICILIU, NU AM PREDAT CHEILE SI NU AM LUAT NICIUN BUN DIN CASA.

In notificare mai spune ca nu si-a dat acordul pentru folosirea imobilului.
Nu inteleg cum vine asta ca nu si-a dat acordul, mai ales ca dupa ce ne-am mutata in acest apartament, am stat 2 ani acasa in concediu crestere copil.
Cumva, ca sot si sotie trebuia sa se faca un act de la inceputul casatoriei ca este deacord ca eu sa locuiesc in aceea casa in care platim amandoi? Aici nu inteleg cum au putut sa formuleze in notificare asa ceva cei de la acel cabinet de avocat, mai ales ca le-a dus o copie dupa certificatul de casatorie si copie dupa certificatul de nastere al copilului.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti sa mergeti la cartea funciara sa notati ca locuinta e a familiei, aveti nevoie de buletin si certificatul de casatorie.
Nu va poate evacua pana la divort.
Din contra, daca e violent, puteti cere un ordin de restrictie si evacuarea lui provizorie din casa pana se potoleste.
Multumesc mult pentru raspuns. Asa am sa fac.
In momentul in care v-ati facut buletinul cu domiciliul in acel imobil, dvs nefiind proprietara pe acel imobil, nu v-a fost solicitata la politie o declaratie din partea proprietarului ca va primeste in spatiu? Daca da, atunci acea declaratie data de el, este acordul lui sa stati acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzul partenerului de a parasi locuinta cameliav81 cameliav81 Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez in urmatoarea problema: in luna decembrie 2016 am luat decizia de a ma desparti de partenerul actual dupa o ... (vezi toată discuția)
Parasire domiciliu radu 72 radu 72 Buna ziua,am si eu o intrebare va rog in legatura cu o cerere de parasire domiciliu din partea proprietarului unui imobil: In urma pronuntarii divortului ... (vezi toată discuția)
Partaj locuinta gaby03 gaby03 Buna ziua, Eu si concubinul meu avem mai multe proprietati. Pe numele lui figureaza un apartament si o masina, iar pe numele meu o garsoniera. Toate bunurile ... (vezi toată discuția)