avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Detasat conform art 47 alin(2) din Legea 53/2003, ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Detasat conform art 47 alin(2) din Legea 53/2003, Codul Muncii

Buna ziua,
In perioada iunie 2015 - februarie 2016 am fost desatata la o institutie publica in baza prevederilor art 45-47 din Legea 53/2003 Codul muncii beneficiind de drepturi salariale mai mari confom :
ART. 47
(2) Pe durata detaşării salariatul beneficiază de drepturile care îi sunt mai favorabile, fie de drepturile de la angajatorul care a dispus detaşarea, fie de drepturile de la angajatorul la care este detaşat.
Mentionez ca institutia are personal contractual platit conform prevederilor Legii 284/2010 si ca in cadrul institutiei au fost mai multe persoane detasate in aceleasi conditii ca si mine.
In prezent s-a constituit o comisie de cercetare administrativa care a decis ca drepturile salariale de care am beneficiat conform art.47 - Codul Muncii nu ni se cuveneau si ca trebuia sa fim incadrati prin detasare si platiti ca si personalul contractual din cadrul institutiei, conform prevederilor Legii 284/2010 fara a tine cont de art 47 din Legea53/2003 Codul Muncii.
Prin urmare s-a decis chemarea in instanta a personalului detasat (conform prevederilor art.47 Codul Muncii) cu salariu mai mare in cadrul institutiei pentru recuperarea diferentelor intre drepturile salariale conform Legii 284/2010 si drepturile salariale de care au beneficiat conform prevederilor art.47 Codul Muncii.
Detasarea conform prevederilor art.47 din Legea 53/2003 Codul Muncii nu este legala si valabila in conditiile in care se face intr-o institutie cu personalul contractual platit conform prevederilor Legii 284/2010?
Nu inteleg de ce noi, detasatii, am fi buni de plata in aceste conditii? Personal va spun, nu as fi acceptat detasarea in aceste conditii daca as fi stiut ca trebuie sa dau o parte din bani inapoi..
Ce putem face in aceste conditii pentru ca in lege scrie clar ca ..salariatul beneficiază de drepturile care îi sunt mai favorabile..!
S-a incalcat vreo prevedere legala privind incadrare personalului prin detasare in aceste conditii?
In asteptarea unui raspuns,
Va multumesc anticipat!


Cel mai recent răspuns: ACManuela , utilizator 13:03, 7 Septembrie 2016
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detasare Cristina-ADM Cristina-ADM Universitatea X isi da acordul ca un profesor din cadrul acesteia sa incheie relatii de munca contractuale pe o perioada determinata de 1 an de zile cu ... (vezi toată discuția)
Nelamurire salariala IORDAN ELENA IORDAN ELENA va rog sa-mi spuneti daca pot cere marirea salariului, in urmatoarele conditii: sunt detasata la o inst. bugetara de la un s.r.l. ( tine de cons. local) in ... (vezi toată discuția)
Restructurare/disponibilizare 2010 - functionari, contractuali, speciali... radu_mc radu_mc Un topic care-si propune sa ofere suport legislativ pentru situatiile intalnite (legale si mai putin legale) in cazul restructurarilor/disponibilizarilor ... (vezi toată discuția)