avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Reziliere contracte de telefonie mobila înainte de ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Reziliere contracte de telefonie mobila înainte de expirarea perioadei contractuale

Bună ziua!Întrebarea mea se refera la aceste rezilieri ale contractelor de telefonie mobila înainte de expirarea perioadei contractuale. Este adevărat ca dacă pur și simplu nu mai poți plăti abonamentul de telefonie mobila poți renunța fără sa mai plătești taxa de reziliere impusa de ei?
Cel mai recent răspuns: ADRIAN CHELARU , Alte profesii 16:22, 7 Septembrie 2016
Da ! Instantele de judecata prin jurisprudenta au impus operatorilor de telefonie mobila sa elimine acele clauze abuzive prin care,daca pleci de la ei si denunti unilateral contractul trebuie sa platesti o suma de bani care sa le acopere cheltuielile. Ei spun... niste cheltuieli interne, nu le definesc"
De exemplu, anumite clauze din contractele de telefonie mobila ii cer consumatorului sa "plateasca in caz de reziliere inainte de termen, o suma fixa, egala cu valoarea abonamentului inmultit cu numarul de luni ramase din contract".
Cine a semnat pentru 2 ani si vrea sa renunte dupa 6 luni, este obligat sa plateasca abonamentul pentru restul de 18 luni, adica circa 270 de euro.
O alta clauza abuziva este aceea care cere despagubiri in suma fixa pentru rezilierea contractului inainte de termen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract telefonie mobila axw axw Buna ziua, Din motive personale as vrea sa renunt la un abonament Orange dar stiu ca se cere taxa de reziliere adica sa platesc abonamentul pe lunile ramase ... (vezi toată discuția)
Clauze abuzive in contract abonament telefonie ContSters159316 ContSters159316 [b] stimati colegi, am urmatoarea situatie :\ persoana juridica are contract abonament cu firma de telefonie pentru un nr de 100 numere si dorim ... (vezi toată discuția)
Anulare contract telefonie mobila manuelle manuelle Buna ziua. Imi puteti spune va rog care sunt conditiile in care se poate anula un contract de telefonie mobila? Mai am 17 luni de perioada contractuala, ... (vezi toată discuția)