avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Stabilirea incadrarii juridice
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Stabilirea incadrarii juridice

buna am o intrebare legata de stabilirea incadrarii juridice ,un vecin a avut un conflict cu un individ care la atacat cu o sabie si i a taiat mana dreapta pana la os tot ce tine de artere ,nerv ,aproape ca a ajuns la spital in ultima clipa dupa ce a pierdut foarte mult sange a fost operat de 3-4 ori pentru reconstructia mainii decat osul nu a fost atins ,Din cate am inteles de la el a angajat un avocat sa se ocupe de cazul lui dar nu stiu cat de loial e acest avocat pentru ca zic eu tot ce a tinut de instanta a fost o singura dat la tribunal si in rest s a eschivat pe motiv ca nu e important sa mearga sedinte ca sa mai aud ca ,cu o zi inainte de instanta a fost prin sat dar nu la clientul sau ci ca si a adus aminte ca are un prieten si nu l a vazut demult Dar sa revin la intrebare cum se face ca instanta a decis ca incadrarea juridica sa nu fie de tentativa de omor ci de vatamare corporala si mai pune victima sa plateasca onorariul sau daune avocatilor paratului si instantei am inteles ca nu acesta a fost procesul de urmarire penal ci a fost pentru incadrarea juridica oare se mai judeca acest caz sau a ramas asa vecinul meu e mutilat pe viata pentru ca el mana o foloseste 60 % si mai trebuie sa plateasca si cheltuieli judiciare
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:39, 9 Septembrie 2016
Informatiile pe care le-ati furnizat nu sunt suficiente. S-a judecat cauza(?), s-a dat solutia(?), s-a impacat victima cu agresorul(?), care-i situatia, mai detaliata, in momentul de fata?
nu s a impacat victima cu nimeni pentru ca agresorul nici nu s a interesat de soarta lui cauza am vazut si eu acum ca s a judecat in lipsa victimei pentru ca v am spus avocatul a spus ca nu enevoie sa fie prezent in instanta cauza s a judecat fara martori fara victima si inculpat dince stiu si eu decizia e de naincepere a urmarii penale
melinaR a scris:
[...] dince stiu si eu decizia e de naincepere a urmarii penale

Trebuie sa stim clar, iar daca nici dvs. nu stiti exact, noi cu atat mai mult nu stim nimic.
Cazurile se analizează în concret.Se fac studii de cazuri și de dosare pentru a se ajunge la o concluzie corecta concreta.
Motivările instantelor pot fi greșite și sa se îndrepte lucrurile în căile de atac cu condiția sa fi greșit instanta.

E posibil ca încadrarea sa fie buna ca nu pare tentativa de omor.
nu inteleg un lucru ce studii de cazuri se facpentru ca un caz nu seamana cu altul si incadrarea nu s a facut in nici un fel pentru ca instanta a dat o decizie de neincepere a urmaririi penale cum a ajuns la concluzia asta judecatorii stiu pentru ca victima a fost o singura data in instanta a depus toate actele de la iml si de la medicul care l a operat dar vad ca nu s a tinut cont de nimic nici ca acest om are doi copii minori si a ramas infirm pe viata mana o poate folosi 60 -70 % decizia e definitiva a platit avocat care nu s a prezentat in instanta pe parcursul procesului decat de 2 ori si i a zis victimei ca nu e nevoie sa fie ei prezenti in sala va inreb domnule avocat mai poate face ceva

Alte discuții în legătură

Nup melinaR melinaR revin acum am citit sentinta instantei de neincepere a urmaririi penale ce ma mira ca a dat asa verdict problema e ca la noi in romania trebuie sa ai bani grei ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala grava sau tentativa de omor? GEOSTOIAN GEOSTOIAN va rog sa ma ajutati.acum 2 sapt fratii mei au avut o altercatie la un bar.Ei. au fost primii agresati.dar in urma conflictului unul dintre agresori a fost ... (vezi toată discuția)
Împăcarea ambelor părți este posibilă? BiancaBB BiancaBB Bună seara! În cazul în care poliția s-a autosesizat la un caz penal (respectiv tentativă de omor) , iar victima și făptuitorul se împacă , se poate ... (vezi toată discuția)