avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Acte copilului nascut in Thailanda
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Acte copilului nascut in Thailanda

Buna ziua. Sunt din Moldova dar am si cetatenie Romana, insa sotia mea nu are cetatenie Romana, doar Moldoveneasca.

Asteptam un copil in viitor si ne gandim sa plecam in Thailanda, si sa fie nascut acolo, insa in Thailanda nu exista Ambasada Moldoveneasca, doar Romana.

Imi apare intrebarea, as putea sa ii fac acte copilului prin Ambasada Romaniei pe baza cetateniei mele? Sotia nu are viza de sedere in Romania, si suntem casatoriti in Moldova cu actele noastre moldovenesti(deci pentru Romania sunt burlac).

Care ar fi solutia? Va multumesc din timp !
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 11:18, 8 Septembrie 2016
Solutia este ca mai intai dvs. sa solicitati acum pana la nasterea copilului autoritatilor romane transcrierea certif.de casatorie eliberat de aut. din Rep. Moldova. Dupa nasterea copilului aveti obligatia legala ca in termen de 6 luni sa va adresati ambasadei Romaniei din Thailanda in vederea solicitarii inscrierii nasterii si obtinerii unui certificat de nastere romanesc pentru copilul dvs. Nu neglijati acest aspect intrucat mai tarziu veti avea mai mult de umblat. La declararea copilului este obligatoriu sa prezentati si certif.dvs. de casatorie. Faptul ca ati solicitat si obtinut cetatenia romana implica si obligatii din partea dvs. nu numai drepturi. Una dintre obligatii este aceea de a cunoaste legile romane si de a duce la indeplinire prevederile acestora.
Ultima modificare: Joi, 8 Septembrie 2016
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie in republica moldova olteanu1978 olteanu1978 Buna seara! Am dat cu capul in ,,tavan\'\' daca pot spune asa, nu pentru ca vreau sa ma insor, mai degraba pentru birocratia cu care ma confrunt. Am cunoscut o ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu cetatean roman Taisia87 Taisia87 Buna ziua!Sant cetateanca a Republicii Moldova.Iubituk meu este cetatean roman cu permis de sedere in Republica Elena.Locuieste acolo de mai bine de 7 ani ... (vezi toată discuția)
Casatorie in cipru eugeniachicu eugeniachicu Salutare. Am o dilema...Sunt cetateanca a Romaniei dar cu domiciliu in Basarabia. Locuesc la moment in Cipru si permisul meu de sedere este legal bazat pe ... (vezi toată discuția)