avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Autorizare activitatea de catering
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Autorizare activitatea de catering

buna ziua,
incerc sa autorizez o activitate de catering, intr un imobil situat pe o proprietate privata, individuala( intr-o zona de case) unde s- a mai desfasurat aceasta activitate, exista acordurile vecinilor pe aceasta tema si autorizatie vizata anual de primarie pentru fostul chirias

întrebarea 1 - in urma acestor acorduri, din 2010,se considera ca spatiul are alta destinatie decat locuinta? primaria trebuia sa emita o decizie de schimbare a destinatiei spatiului?

acordul vecinilor din 2010, pentru desfasurare activitate catering, este in baza autorizatiei de constructie a imobilului. simpla schimbare e proprietar, fara o schimbare a activitatii, impune o noua cerere de acord a vecinilor?

in regulamentul local de autorizare, emis de primarie si consiliu local, exista 3 tipuri de autorizari, toate referindu- se la activitati cu vanzare, deschise liber la public. nu exita reglementari specifice pentru productie sau pentru activitati fara public.

Intrebare 2 - pot functiona, in lipsa unei reglementari locale, pe autorizatiile
specifice( sanitar, sanitar veterinar, mediu, etc)?


primaria cere autorizare pe cod caen 5610( restaurant) desi in actele emise de registrul comertului reiese clar ca avem alt cod caen. in urma incadrarii in aceasta categorie 5610, pentru ca am declarat ca lucrez 24 ore( nu 8-22), primaria solicita acord vecini in privinta programului dar unul din cei 3 refuza, urmând sa dovedim ca refuzul acestuia e abuziv.
Intrebare 3 - exista vreun temei legal de incadrare a activitatii de catering in cea de restaurant?
multumesc anticipat
Ultima modificare: Joi, 8 Septembrie 2016
luciacoman, utilizator

Alte discuții în legătură

Inchiriere spatiu comercial trecut in cf ca si alimentatie publica-bar enoon enoon Inchiriere spatiu comercial trecut in CF ca si ALIMENTATIE PUBLICA-BAR catre firma cu domeniul de activitate CAEN 5610 - Restaurante: este nevoie de acordul ... (vezi toată discuția)
Autorizatii in functie de activitatea delarata principala? tinaval11 tinaval11 Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti cu o enigma , caci pana acum unii zic asa iar altii exact invers. Vreau sa deschid o pizzerie , dar fara a servi in incinta ... (vezi toată discuția)
Cod caen 5610 sau 5630???????? lore_leyy lore_leyy Buna seara! Am o mare problema ............ Firma F are ca domeniu de actitate ,activitati ce se incadreaza la cod CAEN 5610-restaurante.....mai precis este ... (vezi toată discuția)