avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Inchiriere spatiu comercial trecut in CF ca si ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Inchiriere spatiu comercial trecut in CF ca si ALIMENTATIE PUBLICA-BAR

Inchiriere spatiu comercial trecut in CF ca si ALIMENTATIE PUBLICA-BAR catre firma cu domeniul de activitate CAEN 5610 - Restaurante: este nevoie de acordul asociatiei sau proprietarilor pentru deschidere punct de lucru sau pentru alte acorduri gen orar de functionare? Din ce inteleg faptul ca este deja in CF mentionat si coincide cu domeniul de activitate a firmei, se subintelege ca asociatia/proprietarii si-au dat deja acordul.
Ultima modificare: Luni, 17 Iulie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Primoris SRL , Consilier juridic 15:50, 19 Iulie 2023
Nu este necesar acordul asociatiei sau proprietarilor invecinati deoarece dvs folositi spatiul cf destinatiei lui initiale. Daca i-ati fi schimbat destinatia (exemplu: in imobil de locuinte doresti sa desfasoari activitate comerciala) atunci aveati nevoie de acordurile respective.
Salutare,
Pentru desfășurarea legală a activității de restaurant, aveți nevoie să faceți mai multe demersuri de autorizare (DSV, DSP, ISU, APM, Primăria Sectorului..., etc).
În vederea obținerii Autorizației de Funcționare, veți întocmi și veți depune un dosar la primăria sectorului, în care se află spațiul, iar pe formularul cererii, va trebui, să specificați orarul de funcționare.
Dacă veți funcționa în intervalul 08.00 - 22.00, nu veți avea nevoie de acordul vecinilor!..
Dar dacă doriți să funcționați în afara acestui interval orar, primăria de sector (oricare dintre ele), vă va solicita să obțineți acordul vecinilor, cu care vă învecinați în mod direct, pentru a vă putea emite Autorizația de Funcționare.
Numai bine!
Ultima modificare: Miercuri, 19 Iulie 2023
Primoris SRL, Consilier juridic
faptul ca in extrasul CF e inscrisa o destinatie a imobilului, inseamna ca nu se pot desfasura alte activitati si ca spatiul e pregatit tehnic pentru destinatia respectiva. atat.
acordul vecinilor este parte integranta a dosarului care se depune pentru autorizatia/ acordul de mediu.
Multumesc tuturor este destul de clar!

Iar pentru dosarul de mediu, trebuie sa fie de acord vecinii sau nu inteleg contextul in care sunt implicati in acest dosar atat timp cat societatea comerciala trebuie sa depuna actele.
Pentru activitatea de restaurant (CAEN 5610) nu aveți nevoie de Autorizație de Mediu decât în cazul în care aveți peste 100 locuri pentru clienți.
În procedura de autorizare la APM (Mediu) există o perioadă de opozabilitate, în care orice persoană, care justifică un interes legitim, se poate opune, însă, dacă aveți mai puțin de 100 locuri, vi se va emite o simplă Negație, pentru care nu aveți nevoie de acordul nimănui și nu există nici o procedură, în care cineva să se poată opune.
Numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizare activitatea de catering luciacoman luciacoman buna ziua, incerc sa autorizez o activitate de catering, intr un imobil situat pe o proprietate privata, individuala( intr-o zona de case) unde s- a mai ... (vezi toată discuția)
Coduuri caen si orar de functionare deiuta deiuta vreau sa deschid un SRL-D, alegand codul CAEn 5610. as vrea sa stiu daca exista o lege care reglementeaza orarul de functionare al unui restaurant, sau este ... (vezi toată discuția)
Acordul vecinilor luckysherrif luckysherrif Buna, Acum 4 luni de zile am investit aproximativ 30.000 euro intr-un spatiu comercial din centrul pietonal al orasului cu intentia de a deschide o cafenea. ... (vezi toată discuția)