avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Autorizatii in functie de activitatea delarata ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Autorizatii in functie de activitatea delarata principala?

Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti cu o enigma , caci pana acum unii zic asa iar altii exact invers.
Vreau sa deschid o pizzerie , dar fara a servi in incinta spatiului meu ...doar delivery ...la domiciliu .... Pentru asta am Infiintat un SRL ,nu am stiut ce sa aleg asa ca am pus activitatea principala RESTAURANTE, iar secundar am pus transport , cattering si inca una ...prepararea altor alimente sau asa ceva . Acum unii zic ca daca as fi pus ca obiect principal CATTERING , mi-ar fi venit si autorizatiile odata cu actele firmei ...dar asa ...la ob activ REST. se obtin mai greu autorizatiile ...si trebuie sa merg eu sa le obtin ...si ca mai bine imi schimb obiestul din RESTAURANTE in CATTERING.... ... ACUM ce sa fac? VA ROG ...UN SFAT ! DAca schimb, imi dau si autorizatiile acele ? CE MA SFATUITI SA FAC ?
Cel mai recent răspuns: tinaval11 , utilizator 09:51, 26 Mai 2008
In ambele situatii prezentate de dvs, autorizatia nu vine de la sine. Avizele, dupa caz autorizatiile se obtin prin inregistrarea comerciantului la institutiile abilitate.
Aici se face confuzie intre declaratia pe proprie raspundere pe care o da comerciantul la ORC, (modelul 2 -art. 15 alin1 și 2 din Legea nr.359/2004) cu privire la respectarea legislatiei si autorizatia sau avizul emis de autoritatea publica in materie.
Toate activitatile din sectorul alimentatiei publice sunt supuse obligatoriu autorizarii-acest sector fiind unul cu un regim special datorita faptulul ca agentul economic trebuie sa fie luat in evidenta si monitorizat cu privire la respectarea igienei si sigurantei calitatii produselor-alimentelor, modului de preparare, servire si unde este cazul calitatea si igiena transportului.
Ambele activitatii sunt supuse autorizari si avizarii de catre autoritatile publice in materie.
Aviz sanitar de la sanatatea publica
Aviz de la autoritatea sanitar-veterinara
Aviz de la protectia mediului, aici nu faceti obiectul autorizarii pentru ca nu veti servi direct produsele catre populatie intr-un spatiu special amenajat, fiind necesar doar avizul.
Autorizatia PSI de la ISU.

In ce priveste modificarea unei activitati secundare in principala, nu este obligatoriu, toate documentatiile care le depuneti sunt in regula, daca atasati la certificatul de inregistrare un certificat constator cu CAEN 5621 Activităţi de alimentaţie (catering) pentru evenimente sau acest cod 5629 Alte servicii de alimentaţie n.c.a. Iar autoritatile sanitare, de mediu, etc nu va cer ca activitatea pentru care solictati avizarea sa fie domeniu principal trecut in Certificatul de inregistrare. Certificatul constatator nu trebuie sa fie mai vechi de 30 de zile.
Daca apreciati ca activitatea CAEN 5610 Restaurante nu o veti mai desfasura, puteti face excluderea acestui domeniu printr-un act aditional . Daca nu ati efectuat inca recodificarea, va sfatuiesc sa faceti aceasta procedura o data cu operatiunea de actualizare a codului caen.
Ultima modificare: Vineri, 16 Mai 2008
MIHAI DANAILA, Consilier juridic
Va multumesc mult pentru raspunsuri!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce cod caen este atribuit unei cafenele? florentza florentza Eu am gasit urmatoarea clasificare Cod caen - 561 Restaurante 5610 Restaurante Cod caen - 562 Activitati de alimentatie (catering) pentru evenimente ... (vezi toată discuția)
Cod caen livrare pizza/mancare la domiciliu Loredana_84 Loredana_84 Buna ziua, Trebuie sa infiintez o societate comerciala care va desfasura activitatea de restaurant - pizzerie. Am autorizat in locatia respectiva codurile ... (vezi toată discuția)
Cod(uri) caen pentru fast-food sau clatitarie? ElenaComanescu ElenaComanescu Buna ziua, Doresc sa imi deschid o intreprindere mica care sa se axeze pe producerea si comercializarea clatitelor dar la acestea sa pot vinde si un suc, o ... (vezi toată discuția)