KLTM a scris:
Vedeti ca va contraziceti dvs. cu dl. trandafir. Dansul spune ca asociatia poate scadea din contabilitate, dvs. ca nu.
Nu este vorba despre contrazicere
Este o diferenta semnificativa intre natura debitului ,respectiv suma de baza si eventualele penalitati
Referitor la penalitati acestea pot fi scazute numai in cazul in care penalitatile au fost aplicate de catre asociatia de proprietari si cu acordul comitetului executiv
Firesc se pune intrebarea cine acopera suma ramasa in contabilitate
Daca penalittaile sunt aplicate de catre furnizor in factura ,nu pot fi anulate decat eventual de catre instanta de judecata
Eu stiu caz concret cand au sters penalitati de intarziere de mii de lei.
Pentru a se putea raspunde concret la stergerea penalitatilor de mii de lei,este obligatoriu sa fie cunoscuta natura penalitatilor
In cadrul asociatiilor de proprietari pot exista 2 feluri distincte de penalitati
1-penalitati de intarziere aplicate de catre furnizorii de servicii asociatiei de proprietari,sunt penalitati pe care asociatia de proprietari nu poate de la sine putere sa le anuleze
2-penalitati aplicate in temeiul disp art 49 L nr 230/2007 de catre asociatia de proprietari,
pentru orice suma cu titlu de restanta-neachitata in termenul stabilit,penalitati care in anumite situatii pot fi mcsorate sau anulate de catre comitetul executiv
Este greu de crezut ca asociatia de proprietari cand aplica o perioada penalitati care ajung la valoare de mii de lei ,de la sine putere intelege sa le "stearga"
pentru aplicarea penalitatilor,lunar raspunde administartorul cenzorul,comitetul executiv si presedintele,care pot fi obligati sa acopere eventualul debit in evidenta in conditiile in care se constata culpa acestora
ce treaba are administratorul de bloc daca eu m-am inteles cu cumparatorul sa preia cheltuielile"
Anterior oricarui raspuns, analizez cu foarte multa atentie intrebarea si incerc sa dau un raspuns clar si concret
Dv nu intelegeti ce treaba are administratorul cu intelegerile dv cu promitentul cumparator
Administratorul de imobil indiferent de intelegerile partilor ,are obligatia legala sa consemneze in adeverinta situatia faptica reala
Nu cred ca devine nul odata ce e intelegerea partilor si e autentificat de catre notar public
.
Daca citeati atent raspunsul meu ,vedeati ca am raspuns
Lipsa adeverintei atrage nulitatea actului de instrainare bun imobil
-dupa cum prevede disp art 20 al 2 din L nr 230/2007
Parcurgeti topicurile din forum si veti constata situatii relatate de utilizatori in care au fost incheiate contracte notariale de achizitie bun imobil in lipsa adeverintei ,sau cu date intentionat eronate
Sunt 2 aspecte distincte ,conventiile intre partile contractului de tranzactionare bun imobil si documentele obligatorii care trebuie sa fie depuse pentru intocmirea documentelor autentificate de tranzactionare bun imobil