avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 252 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua,
Ma poate lamuri cineva cu privire la pensia alimentara, in fiecare luna se vireaza la date diferinte, desi tatalui ii intra pe 1 ale lunii, la noi ajunge la o diferenta de 3-12 zile
Alta "problema" este ca societatea la care lucreaza ofera angajatilor cu copii diverse lucruri/vouchere, de care copilul meu nu s-a bucurat niciodata, din pacate...dar in acest sens am inteles ca nu au ce sa faca.

Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 8 Septembrie 2016
MihaelaYan, utilizator
În condițiile în care legea sancționează doar neplata, cu rea-credinţă, timp de 3 luni, a pensiei de întreţinere stabilite pe cale judecătorească, în cazul unei întârzieri de 3-12 zile nu sunteți într-o ipoteză care să vă permită o acțiune eficientă în justiție.
La modul practic, pensia de întreținere se plătește până la sfîrșitul lunii.

Dat fiind că aveți totuși un interval de timp previzil în care vi se face plata, planificați în funcție de el.Sau discutați și conveniți o dată, de ex 13 ale lunii, ca să aveți mereu plata ' la zi' sau chiar înainte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara MihaelaYan MihaelaYan Buna ziua, Ma poate lamuri cineva cu privire la pensia alimentara, in fiecare luna se vireaza:( la date diferinte, desi tatalui ii intra pe 1 ale lunii, la ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere magdacj magdacj Buna ziua, Am o intrebare. Sunt divortata iar copilul imi este incredintat mie. Fostul sot, de vreun an de zile nu mai plateste regulat pensia alimentara a ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie alimentara elma0625 elma0625 In urma divortului , tatalui i s-a stabilit o pensie alimentara de 175 lei pe care a platit-o pana acum trei ani . Pentru ca necesitatile copilului au crescut ... (vezi toată discuția)