avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier - obţinere despăgubiri
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier - obţinere despăgubiri

Salut!
Am fost implicat într-un accident rutier dintre o maşina şi o bicicletă, eu fiind biciclistul în speţa victima (efectiv şoferul a virat stânga, neacordându-mi prioritate şi am intrat în el). Am fost conştient, am sunat la poliţie şi salvare, am fost la spital şi am primit îngrijiri. Şoferului i s-a întocmit dosar penal, i s-a suspendat carnetul plus amendă. Acum problema mea este că nu ştiu cum îmi pot recupera prejudiciile, deoarece bicicleta mea a fost destul de avariată + echipament. Am înteles că îmi va fi greu să recuperez daunele şi singura modalitate ar fi să-l dau în judecată. Aş dori sfaturi în legătură cu paşii pe care trebuie să-i urmez şi ce trebuie să fac pentru a ieşi cu bine din această situaţie. Alte lucruri despre care am neclarităţi ar fi:

- este vreo problemă dacă nu mai am actele de la bicicletă ?
- cât de "folositoare" este plângerea în cazul în care nu ajungem la un acord ?
- este posibil să fiu despăgubit de asiguratorul lui ?

Mulţumesc frumos şi îmi cer scuze pentru eventualele greşeli gramaticale.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 12:28, 9 Septembrie 2016
Aflati care este asiguratorul. Daca ii stiti nr de inmatriculare intrati pe site-ul CEDAM si aflati care era asiguratorul in momentul producerii accidentului. Apoi mergeti la asigurator pentru depunerea cererii de despagubire. Vor face o evaluare a bicicletei. Nu conteaza ca nu aveti acte la ea, simpla posesie valoreaza proprietate. Solicitati si daune morale.
Vedeti ce oferta va face compania de asigurari. Atentie! Nu semnati absolut nimic in alb! Unii imputerniciti de la asigurari mai au prostul obicei sa pacalesca victimele sa semneze diverse documente, de obicei documentul intitulat "oferta de despagubire" in alb. Doar acte completate de dumneavoastra sau inscrisul prin care va pune in vedere ce acte sa mai aduceti sa semnati. Sa solicitati comunicarea ofertei de despagubire prin posta sau e-mail si sa va dea o copie de pe declaratia dumneavoastra si de pe cererea de despagubire cu nr de inregistrare, ca apoi vin si spun ca nici n-ati fost pe la ei.
Mai aveti posibilitatea sa le transmiteti prin posta cu confirmare de primire si continut declarat cererea de despagubire. Sunt obligati ca in cel mult 3 luni sa solutioneze dosarul de dauna. Daca nu, sunt pasibili de penalitati.
Daca oferta lor transmisa va nemultumeste, va puteti adresa instantei de judecata cu o cerere de chemare in judecata. Parati vor fi soferul si societatea de asigurari, cea din urma platind in final despagubirea.
Succes!
Ultima modificare: Joi, 8 Septembrie 2016
Mihaela Enache, Avocat
In dosarul penal solicitati daune materiale si morale.
In cazul in care dosarul penal se claseaza actionati vinovatul in judecata.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz despãgubire rca pentru bicicletã avariatã în accident doinamonica doinamonica Bună ziua. Acum o săptămână nepotul meu, ciclist împătimit, a fost lovit de o tânără şoferiţă. Nepotul nu are răni doar câteva vânătăi şi o ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu un biciclist mimisto mimisto Ieri seara sotul meu (sofer) a fost implicat intr-un accident rutier cu un biciclist care s-a ranit la un picior cu axul pefalei de la bicicleta ( pedala ... (vezi toată discuția)
Accident rutier, procedura politie, daune? p_pici p_pici Ma numesc V. si saptamana trecuta am fost implicat intr-un accident rutier. In timp ce ma deplasam pe Blvd-ul Timisoara inspre Cotroceni cu Bicicleta am ... (vezi toată discuția)