avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DESPRE REZILIERE CONTRACT DE INCHIRIERE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DESPRE REZILIERE CONTRACT DE INCHIRIERE

Buna seara. Apelez la ajutorul dvs.pentru a anula un contract de inchiriere. Sunt proprietar, am inchiriat o garsoniera pe termen nelimitat dar din motive familiale, numai dupa 1 luna, sunt nevoita sa renunt la acest contract. Am anuntat chiriasul verbal si in scris prin notificare insa refuza sa semneze o conventie de incetare a contractului de inchiriere desi eu am acceptat termenul final, asa cum este prevazut legal, de 3 luni de la data semnarii cand a primit notificarea mea. A promis doar verbal ca " incearca" sa isi caute in alta parte dar eu nu am incredere si doresc sa fiu sigura ca voi reusi sa am garsoniera libera dat fiind ca problemele familiale sunt de importanta majora.
As dori sa stiu daca este un temei legal care imi permite sa il evacuez fortat dupa cele 3 luni de cand a primit notificarea, dat fiind ca nu da semne de intelegere amiabila.
Multumesc anticipat pentru raspunsul ce il astept cu nerabdare.


Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 08:36, 9 Septembrie 2016
Dacă ați semnat un contract trebuie să-l respectați, Negociați cu chiriașul plecarea, dar probabil că veți fi nevoită să-i faceți unele concesii (ex: scutirea de la plata ultimei chirii).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chiriasul meu nu mai plateste nimic. cum scap de el? corinana corinana Indraznesc sa va prezint si cazul meu. Eu am o garsoniera inchiriata, am contract inregistrat la FISC, cu suma reala, sunt cu totul in regula. Problema e ca, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! eu si iubitul meu locuim cu chirie intr-o garsoniera, ... Ana-maria11 Ana-maria11 Buna ziua! Eu si iubitul meu locuim cu chirie intr-o garsoniera, avnd contract de inchiriere pe 5 ani,din care au mai ramas 4 ani jumatate. Am fost instiintati ... (vezi toată discuția)
Anularea evacuarii în cazul existentei unui contract de închiriere uibar uibar Buna seara. În 2013 am închiriat un apartament pe o perioadă de 10 ani cu plata în avans și m-am mutat cu domiciliul și cu buletinul în acest ... (vezi toată discuția)