avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua. Vă rog sa-mi dați un sfat. Doresc sa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua. Vă rog sa-mi dați un sfat. Doresc sa evacuez forțat ...

Bună ziua.
Vă rog sa-mi dați un sfat. Doresc sa evacuez forțat un chiriaș fără contract. Nu vrea sa primească o notificare de evacuare, mi-a promis ca pleacă dar nu o face, nu mă primește în cameră (nu îmi deschide), nu raspunde la telefon sau la mesaje. Cum să-i dau o notificare, cum pot dovedi ca a primit-o? . Aș dori sa apelez la un executor judecatoresc (din Cluj pentru că locuiesc în Cluj) pentru a o transmite în speranța ca în această situație ar pleca fără să se continuie procedura. În caz contrar doresc sa continuu procedura până la finalizare.
Vă mulțumesc
Cel mai recent răspuns: dobrote46@yahoo.com , utilizator 22:03, 15 Mai 2025
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Situația e comună, dar trebuie tratată cu grijă. Faptul că nu aveți un contract scris nu înseamnă că nu există o relație de închiriere, iar chiriașul nu poate fi dat afară forțat fără o hotărâre judecătorească.

Pasul 1: Puteți trimite o notificare scrisă prin executor judecătoresc, chiar dacă nu vrea să o primească. Executorul va face un proces-verbal care atestă că i-a fost comunicată, chiar dacă refuză.

Dacă nu reacționează, pasul 2 este acțiunea de evacuare în instanță. Se poate câștiga chiar și fără contract scris, dacă există dovezi că a locuit acolo (mesaje, martori, transferuri bancare, etc.).

Ultima modificare: Vineri, 16 Mai 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic
Vă mulțumesc. Dacă pînă luni nu se rezolvă situația (acum e sfârșit de saptămînă) voi începe acțiunea și o să va rog pentru ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirias rau platnic wuiki wuiki Am un contract de inchiriere a unui spatiu comercial, inregistrat la ANAF iar chiriasul este cu 3luni restanta la plata chiriei si nu vrea sa semneze ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , as vrea sa stiu cum evacuez chiriasii introdusi de ... ViorelViorel33 ViorelViorel33 Buna ziua , As vrea sa stiu cum evacuez chiriasii introdusi de fosta sotie un apartamentul comun fara acordul scris al meu .Cred ca nici macar nu au mutatie ... (vezi toată discuția)