oviale a scris:
Forumlez plangerea respectiva, dar daca nu exista camera video pe masina, ar fi 2(cei 2 agenti) vs 1 (eu) si nu am nicio sansa.
Așa cum foarte bine ați sesizat, dacă nu puteți dovedi cele afirmate vă duceți în instanță doar ca să aveți de unde să vă întoarceți și mai aruncați și cu banii de taxă de timbru pe geam.
Prevederea din O.G. nr. 2/2001 referitoare la martor și pe care o citează
trandafir2 în mesajul său este articolul 19 din acest act normativ și nu are legătură cu situația dvs., care ați precizat foarte clar în mesajul inițial că ați semnat procesul-verbal de contravenție. Art. 19 din O.G. nr. 2/2001 se referă la situația în care contravenientul nu se află de faţă, refuză sau nu poate să semneze.
Prevederea referitoare la obligația agentului constatator de a aduce la cunoștința contravenientului dreptul de a face obiecţiuni, și anume art. 16, alin. (7) din O.G. nr. 2/2001, vă ajută dacă:
- nu vi s-a dat posibilitatea să le formulați (din mesajele dvs. nu rezultă acest aspect);
- puteți
să dovediți că nu vi s-a dat posibilitatea să formulați obiecțiuni;
- prin nerespecatarea dreptului de a formula obiecțiuni să vi se fi pricinuit o vătămare ce nu poate fi înlăturată decât prin anularea procesului-verbal de contravenţie. Citiți, în acest sens, decizia nr. XXII/2007 a Înaltei Curți de Casație și Justiție.
[ link extern ]
oviale a scris:
Masina aceea de politie (Dacia Duster) are camera video ?
Îmi pare rău, însă nu vă pot ajuta cu răspunsul la această întrebare. Sper să vă răspundă cineva și la aceasta, nu doar să vă trimită inutil în instanță. Răspunsul poate fi esențial pentru reușita unei plângeri împotriva procesului-verbal de contravenție.