avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sesizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sesizare

Angajatul se adreseaza ITM,inspectorul demasca identitatea angajatului,iar angajatorul solicita demisia.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:39, 11 Septembrie 2016
In acest caz, salariatul in cauza poate sesiza : Inspectia Muncii , Ministerul Muncii si/sau ANFP-ul privind incalcarea prevederilor art.18 lit.c din Legea 108/1999 de catre inspectorii ITM.

Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

Salariatul care a demisionat va putea să sesizeze instanţa judecătorească, solicitând anularea demisiei, în cazul în care pretinde că demisia a fost provocată de angajator.
Multumim foarte mult. Eu sugerez celor care se vor afla intr-o astfel de situatie, in cazul in care sunt nevoiti sa faca o sesizare la ITM sa se adreseze si domnilor de la DNA pentru o eventuala dare si luare de mita. Poate asa isi vor face corect treaba si domnii inspectori care nu respecta legea.
Exista dovada luarii si darii de mita ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot face plângere unui angajator petrilalacramioara360@gmail.com petrilalacramioara360@gmail.com Bună ziua, ma numesc Petrila Lacramioara, Acum 2 zile șeful meu m a pus sa mi semnez demisia. Unde și cum pot face plângere? (vezi toată discuția)
Demisie invocata Iulian toader Iulian toader Sefa regionala mi-a cerut demisia motivand ca nu m-am adaptat Lucrez de 1an si am tinut depozitul singur cat colegul a fost inconcediu 2 saptmani.Are dreptul ... (vezi toată discuția)
Ce poate face un angajat de 13 ani al unei companii, fără nici ... Gyna Gyna Ce poate face un angajat de 13 ani al unei companii, fără nici o abatere la locul de munca în acești ani, dacă șeful l-a obligat sa își semneze demisia ... (vezi toată discuția)