Va scriu deoarece am nevoie de sfaturile dumneavoastra. Situatia este urmatoarea:
Eu si sotul meu dorim sa construim o casa. Deoarece nu avem toti banii necesari pentru a face acest lucru singuri si nu gasim sa cumparam un apartament care sa corespunda dorintelor noastre si sa aiba un pret corect pentru cum arata, ne-am gandit sa facem un imprumut prin programul Prima Casa, cu care sa cumparam apartamentul parintilor lui. Cu banii obtinuti, am construi casa respectiva. Probabil o sa suplimentam suma obtinuta.
Problema care se pune este urmatoarea: cum ar trebui sa procedam astfel incat sa fie toata lumea linistita si impacata ca, la un eventual divort, acel apartament care, in mod normal, ar fi mostenirea lui, sa nu intre in masa bunurilor partajate? De asemenea, cum ar putea sta parintii lui linistiti ca nu i-am da afara din casa?
Nu vreau sa aiba cineva indoieli atunci cand propunem acest lucru parintilor.
Orice este posibil, omul se schimba in timp si de aceea vreau ca toata lumea sa doarma linistita seara.
Va mutumesc pentru sfaturi!
Nu se pune problema ca al doilea frate sa nu mosteneasca nimic. Ei se gandesc ca dupa moartea bunicilor sotului meu, vor avea un al doilea apartament. Astfel, fiecare frate primea cate un apartament. Insa toate astea s-ar fi intamplat dupa moartea lor, bineinteles.
Inca nu s-a discutat cu parintii, noi dorind ca atunci cand facem acest lucru sa putem avea toate informatiile necesare.
intrebati un notar sau mai multi daca va autentifica o astfel de declaratie. Nu stiu cat i-ar ajuta o astfel de declaratie si daca ati da-o, dar e ceva, fata de nimic.
Puteti face o promisiune de donatie dupa ce veti cumpara ap. - tot la notar se face.
Imi spui te rog cu ce banca ai reusit sa faci creditul ? Sunt si eu intr-o situatie similara, intrebasem orientativ la 2 banci si nu mi-au dat prea multe sanse, asa ca renuntasem la idee.
Donatie
IoanSim
Va rog a ma ajuta cu cateva informatii, in ceea ce priveste o donatie pe care vreau sa o fac:
Sunt casatorit de peste 10 ani, nu am mai fost casatorit, nu am ... (vezi toată discuția)