avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Anulare garantie + reclamatie ANPC
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Anulare garantie + reclamatie ANPC

Buna ziua, fiind din alt judet decat firma furnizoare, am achizitionat on-line o placa de baza. Neavand un procesor necesar pentru functionarea acesteia, placa de baza nu a fost utilizata aproximativ 1 luna jumate. In momentul in care am avut toate componentele necesare functionarii calculatorului, inainte de montarea placii de baza am constatat ca era defecta, respectiv vopseaua de pe 2 circuite era sarita. Am solicitat trimiterea produsului in garantie si imediat am returnat produsul. Dupa aproximativ 1 saptamana am primit ca raspuns in urma solicitarii mele ca garantia a fost anulata pe motiv ca defectul a fost provocat de mine. Urmarea consultarii prevederilor legale in domeniu, am gasit in baza legii Nr. 449/2003 "Art. 18. - Până la proba contrară, lipsa de conformitate apărută în termen de 6 luni de la livrarea produsului se prezumă că a existat la momentul livrării acestuia, cu excepţia cazurilor în care prezumţia este incompatibilă cu natura produsului sau a lipsei de conformitate."; în acest caz vânzătorul este obligat să dovedească faptul că produsul a fost conform la livrare.
In urma acestei situatii am facut sesizare la ANPC mentionand cele intamplate.
Credeti ca voi primi un raspuns favorabil din partea ANPC-ului? In caz contrar ce demersuri imi recomandati sa fac in continuare cu sanse de castig?
Multumesc, o zi buna!

Alte discuții în legătură

Protectia consumatorilor lary10 lary10 Buna ziua. am cumparat o motocoasa din bucuresti de pe un site online si nu mi sa trimis certificatul de garantie,iar dupa 2 luni sa stricat si nu doreste ... (vezi toată discuția)
Garantie laptop catalin. catalin. Buna seara, Am cumparat anul trecut un laptop ACER dintr-un magazin autorizat pentru care am primit garantie doar 1 an. Este legal termenul de un an sau ... (vezi toată discuția)
Garantie masina sh cumparata din germania wizard wizard Buna ziua, Am achizitionat in urma o luna o masina SH din Germania de la un dealer BMW. Masina este destul de scumpa si beneficiaza de 12 luni de garantie ... (vezi toată discuția)