avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce drepturi am in aceasta situatie?(Birocratie, ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce drepturi am in aceasta situatie?(Birocratie, multinationala)

Buna,

As vrea sa multumesc din start oricui are rabdarea si atentia sa imi citeasca postarea si sa imi dea un raspuns folositor.

M-am angajat de o luna intr-o firma mare care se foloseste de mai multe firme mici de recrutare. Acum 3 saptamani am fost anuntati toti din echipa(aprox 15 oameni) ca vom fi pe un proiect nou ce urmeaza sa fie preluat pe la 1 noiembrie anul acesta, si ca urmeaza sa plecam intr-o delegatie de o luna intr-o tara membra UE pentru un training.Delegatia urma sa inceapa pe la mijlocul lui septembrie si stiam asta de acum 3 saptamani.
Acum, in timp ce cei de pe alte firme de recrutare stiau de 2 saptamani unde vor fi cazati si cati bani primesc-totul, organizat, frumos, noua nici nu ni s-a mentionat nimic despre delegatie pana joia trecuta, cu aprox o sapt inainte de data stabilita de plecare, cand ni s-au cerut mai multe acte mai mult sau mai putin relevante.
Noi in timpul acesta, toata echipa, de 2 saptamani, am avut traininguri si cursuri in fiecare zi sa ne pregatim pentru proiectul nou, stiind ca asta vom face in firma.
Iar acum, de vineri inclusiv, firma noastra de recrutare pare ca pur si simplu isi bate joc de noi, mai intai mi s-a spus(mie, si inca unei colege) ca nu pot pleca fiindca C.I-.-ul imi expira in mai putin de 6 luni dupa data la care ar urma sa ma intorc in tara. Am sunat la aeroport, la politia de frontiera sa intreb daca exista asa o lege, si mi s-a spus ca nu, nici vorba, dar agenta de recrutare a spus ca asa i-a cerut agenta de turism, la randul ei, si ca fara aceasta conditie indeplinita, am risca sa "ramanem in aeroport".
En fin, asta s-a rezolvat, pentru ca nu era adevarat ce zicea.

Apoi, durerea mare-in cazul meu-si a altor cativa colegi este ca ni s-a cerut adeverinta de cotizare CAS pe ultimele 12 luni. Agenta a mentionat ca are nevoie de dovada a cel putin 60 de zile calendaristice de cotizare, in decursul ultimelor 12 luni. A spus ca are nevoie de ea pentru documentul A1 pentru delegatii-am cautaty pe net, si se foloseste pentru a nu fi taxati oamenii plecati in delegatie in tara in care merg sa lucreze.
Ori, in cazul meu, eu nu am mai lucrat din 2014(am fost studenta, mi-am luat licenta saptamana trecuta)
Iar initial a spus ca pur si simplu nu vom putea merge. Acum, astazi, am auzit de la unul dintre manageri ca o varianta ar fi sa ne dam demisia de la firma asta de recrutare, si sa ne angajam la alta firma de recrutare care nu are nevoie de adeverinta aceasta.#-o #-o #-o
Asta cu 4 zile inainte de plecare.
Acum, eu le-am zis si colegilor, in primul rand, eu nu semnez nici o demisie pana nu avem un contract nou semnat si verificat cu noua firma de recrutare.
Am dreptate, sau nu?
Adica pana la urma noi nu am gresit cu absolut nimic in toata treaba asta, si nu mi se pare normal sa ni se ceara sa ne dam demisia fara sa avem nimic asigurat la firma cealalta.:(

Si nu au nici un drept sa ne dea afara, din moment ce noi am respectat partea noastra de contract.
Cel mai recent răspuns: ContSters400311 , utilizator 22:02, 12 Septembrie 2016
Parerea mea ca acea companie trebuia din start,din momentul selectiei sa puna aceste conditii viitorilor potentiali angajati(sa aiba stagiu de cotizare la sanatate,sa aiba acte de indentitate valabile pe cel putin 1 an,etc stiind ca va avea anumite proiecte in exterior
Din moment ce v-au acceptat nu au un motiv acum sa va concedieze ,dar nici dvs sa va depuneti demisia sau sa incetati cu acordul partilor.
Ultima modificare: Luni, 12 Septembrie 2016
ContSters400311, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt presata sa imi semnez demisia rodicasandu64 rodicasandu64 Buna ziua Lucrez la o mare firma de soft de peste 4 ani si jumatate, pe functia de Manager Proiect. In tot acest timp am muncit foarte mult. Programul meu nu ... (vezi toată discuția)
Taxa de angajare? alp alp Buna ziua,am si eu o intrebare si as dori daca se poate sa imi raspunda cineva cat mai repede. Am semnat contractul cu o firma din Bucuresti,care vor sa isi ... (vezi toată discuția)
Demisie forțată sau "viață grea" adrianfltm adrianfltm Bună ziua, Lucrez la inginer ( nu am nici un fel de atribuții de conducere, șef de echipă etc ) la o firmă din România ( prezentă în mai multe orașe ... (vezi toată discuția)