avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA refacturare utilitati
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA refacturare utilitati

Buna ziua!
Am un imobil proprietate personala ce l-am inchiriat societatii mele. Am primit o oferta pentru a-l subinchiria unei multinationale. Ne-am inteles la o suma de bani reprezentand pretul lunar al chiriei precum si la obligatia de a plati eu cheltuielile cu utilitatile si a le refactura mai departe. Pentru inchirierea propriu zisa, conform codului fiscal se va emite factura fiscala fara T.V.A, dar cheltuielile cu utilitatile se vor factura cu TVA, dar cheltuielile vor veni pe numele meu (persoana fizica).
De exemplu, daca factura de gaz vine 50 lei, din care 41,67 lei baza si 8,33 lei TVA, eu voi aplica acest TVA la valoarea totala de 50 lei sau la valoarea de 41,67 lei?
As prefera sa nu mut cheltuielile de pe persoana fizica pe persoana juridica deoarece sunt mai scumpe cu peste 30%, iar in plus nu am rabdare sa ma lupt cu birocratia (o serie de acte necesare ce trebuiesc depuse precum si costul destul de mare al mutarii utilitatilor de pe pf pe pj).
Va multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Dilema Mariralu Mariralu Buna ziua , Am o soc. care a inchiriat un ap. unei pers fizice, ch . de intretinere vor fi achitate de chirias, dar asoc. de proprietari imi trimite aviz ... (vezi toată discuția)
Taxe pf versus taxe pj tcn1996 tcn1996 Buna ziua Vreau sa cumpar o casa in orasul Pantelimon in valoare de 14 miliarde si as dori sa stiu care sunt taxe locale si taxele notariale pe care ar ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli accesorii operatiunii de inchiriere Mariralu Mariralu Contract de inchiriere intre PJ si PF, in contract este stipulat : \\"\\" Locatarul are obligatia sa plateasca cheltuielile cu utilitatile ( energ. electrica, ... (vezi toată discuția)