Eu m-am despartit de fosta sotie cu care am un copil major. Am achitat totul catre fosta sotie ,iar acum casa este pe numele meu. Eu m-am recasatorit si actuala sotie are 2 copii tot majori ,iar pentru a o despagubi pe fosta sotie ,actuala sotie ma ajutat cu bani ,dar nu are nici o pretentie si casa este numai pe numele meu.
Faptul ca propiul meu copil nu vrea sa vina pe la mine si nici sa vorbeasca cu mine ,atunci eu m-am hotarat ca lui sa nu-i las casa dupa decesul meu .
Intrebarile mele sunt
1. Doresc sa stiu cum pot face actele ca atat timp cat traiesc eu si actuala sotie sa fim stapani , iar in cazul in care eu voi deceda inaintea sotiei , cum putem face actele ca aceasta casa sa nu -i revina propiului meu fiu .
2. Daca eu fac act ca atat cat eu cu actuala sotie traim sa fim stapani,iar daca eu decedez ,actuala mea sotie sa fie stapana , iar dupa decesul si al ei sa ramana copiilor actualei soti daca vor avea grija de noi ,sau daca nu noi sa putem merge la un azil si sa lasam casa la acel azil
3. As dori sa ma invatati cum este mai bine sa fac aceste acte asa cum v-am prezentat mai sus in asa incat fiul meu din prima casatorie sa nu poata beneficia de aceasta casa .
Va multumesc !
Oricum ati face la mostenire are dreptul si copilul dvs din casatoria anterioara. Sunt o serie de acte care le ati putea incheia numai ca trebuie sa stiti ca orice act este atacabil in justitie. Mergeti la o consultatie la avocat sau notar si va va indruma spre o solutie. In forum este mai greu caci discutia se poate intinde chiar pe parcursul a doua ore...
Da dar eu cat traiesc pot sa instrainez casa , cu conditia ca persoana la care o dau sa aiba grija de mine ,iar dupa decesul meu ,persoana respectiva sa ramana propietar si atunci nu inteleg cum daca eu nu-i las mostenire nimic fiului meu , cum poate el sa atace un act pe care eu l-am facut in timpul vieti? Parca stiu ca legea spune ca eu in timpul vietii pot face orice cu proprietatile care le detin si pot sa le dau la ori cine doresc eu cat traiesc ,facand acte care sa nu fie atacabile ,iar singurul act care poate fi atacat este donatia .
Oricum ca sa nu fie actul atacabil am sa-mi scot si un act de la psihatrie si de la psiholog cum ca sunt in toate facultatile mintale si atunci cum poate fiul meu sa aiba dreptul la casa pe care eu o detin cu acte?
puteti face un act de intretinere . de aceea v am spus sa mergeti la o consultatie pentru ca exista n variante. Consultatia nu se face pe forum nu exista nici timp si nici locul potrivit de a spala rufele murdare din familie.
Despagubire
dodorel62
Buna ziua . Eu am fost casatorit si am un baiat de 23 de ani . M-am despartit de fosta sotie si am despagubit-o pe ea si am terminat iar casa acum este in ... (vezi toată discuția)