avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Raspunderea pentru neemiterea bonurilor fiscale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Raspunderea pentru neemiterea bonurilor fiscale

Buna ziua,
sunt proprietara unui bar si as dori sa stiu daca pot trece in regulamentul de ordine interioara faptul ca ospatarii sunt obligati sa emita bonul fiscal pentru produsele vandute, astfel incat sa isi asume ei raspunderea pentru neemiterea unui bon fiscal si nu firma mea.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:50, 14 Septembrie 2016
Conform prevederilor art.242 lit.c din Codul Muncii , regulamentul intern va cuprinde drepturile si obligatiile angajatorului si ale salariatilor.

In acest caz, angajatorul poate stabili in sarcina angajatului obligatia respectiva.

De asemenea, tot regulamentul intern va trebui sa cuprinda abaterile disciplinare si sanctiunile aplicabile.(art.242 lit.f C.mun.)
In acest caz, angajatorul poate stabili ca "constituie abatere disciplinara fapta salariatului de a nu emite bonul fiscal pentru produsele vandute ".


Art.247 C.mun.
(1) Angajatorul dispune de prerogativă disciplinară, având dreptul de a aplica, potrivit legii, sancţiuni disciplinare salariaţilor săi ori de câte ori constată că aceştia au săvârşit o abatere disciplinară.
(2) Abaterea disciplinară este o faptă în legătură cu munca şi care constă într-o acţiune sau inacţiune săvârşită cu vinovăţie de către salariat, prin care acesta a încălcat normele legale, regulamentul intern, contractul individual de muncă sau contractul colectiv de muncă aplicabil, ordinele şi dispoziţiile legale ale conducătorilor ierarhici.

De asemenea, in fisa postului se poate mentiona asa ceva: obligatia salariatului de a emite bon fiscal pentru produsele vandute.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Septembrie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neasumarea atributiilor goplanet goplanet Locul de munca nu este specificat pe contractul de munca (s-au gandit inca de la angajare ca vor muta angajatii in interiorul institutiei intre servicii, ... (vezi toată discuția)
Neindeplinire target laura-jurist laura-jurist buna ziua in cazul in care un angajat nu isis indeplineste targetul asumat, poate fi vorba despre o abatere disciplinara, in sensul indeplinirii defectuoase ... (vezi toată discuția)
Penalizare salariat pentru aspectul fizic adammm adammm Buna ziua. Am o problema la actualul loc de munca : Imi place sa port barba, nu in genul \\"vikingilor\\", barba 3-4mm, si tuns scurt. primesc sicane ... (vezi toată discuția)