avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neindeplinire target
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neindeplinire target

buna ziua

in cazul in care un angajat nu isis indeplineste targetul asumat, poate fi vorba despre o abatere disciplinara, in sensul indeplinirii defectuoase a unei sarcini de serviciu?

multumesc
Da, daca este mentionata ca si abatere disciplinara in Regulamentul Intern si in Contractul Colectiv la nivel de societate.
Da, se poate interpreta si asa.
Regulamentul intern al firmei trebuie sa aiba un capitol special cu lista principalelor abateri disciplinare.


Codul muncii:


ART. 242
Regulamentul intern cuprinde cel puţin următoarele categorii de dispoziţii:
a) reguli privind protecţia, igiena şi securitatea în muncă în cadrul unităţii;
b) reguli privind respectarea principiului nediscriminării şi al înlăturării oricărei forme de încălcare a demnităţii;
c) drepturile şi obligaţiile angajatorului şi ale salariaţilor;
d) procedura de soluţionare a cererilor sau a reclamaţiilor individuale ale salariaţilor;
e) reguli concrete privind disciplina muncii în unitate;
f) abaterile disciplinare şi sancţiunile aplicabile;
g) reguli referitoare la procedura disciplinară;
h) modalităţile de aplicare a altor dispoziţii legale sau contractuale specifice;
i) criteriile şi procedurile de evaluare profesională a salariaţilor.


ART. 247
(1) Angajatorul dispune de prerogativă disciplinară, având dreptul de a aplica, potrivit legii, sancţiuni disciplinare salariaţilor săi ori de câte ori constată că aceştia au săvârşit o abatere disciplinară.
(2) Abaterea disciplinară este o faptă în legătură cu munca şi care constă într-o acţiune sau inacţiune săvârşită cu vinovăţie de către salariat, prin care acesta a încălcat normele legale, regulamentul intern, contractul individual de muncă sau contractul colectiv de muncă aplicabil, ordinele şi dispoziţiile legale ale conducătorilor ierarhici.
Ultima modificare: Marți, 26 August 2014
ana-cer, moderator
Asa cum ati prezentat situatia NU poate fi vorba de abatere disciplinara.
Situatia dvs este regelementata de Codul muncii prin necorespundere profesionala.
Diferenta dintre cele doua este una esentiala: daca in cazul abaterii disciplinare vorbim de culpa salariatului in savarsirea unei fapte, in cazul necorespunderii profesionale (neatingerea target-ului) nu poate fi vorba de culpa (atat a reusit sa realizeze salariatul, atat poate el, fara a avea vreo vina)

In continuare, pentru a discuta de atingerea targetelor (ca este la moda ...) angajatorul trebuie sa ii aduca la cunostinta salariatului norma de munca (care trebuie sa fie efeicienta lui la locul de munca, cate piulite trebuie sa faca intr-o ora).
Daca lipseste norma de munca angajatorul nu poate face o evaluare temeinica a performantelor salariatului si, prin urmare, nu poate antrena raspunderea pentru necorespundere profesionala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neindeplinire target - sanctiune pecuniara laura-jurist laura-jurist buna ziua angajatilor unei societati li s-a stabilit un anunit nr de procesari pe zi. acestia au refuzat sa semneze adresa de stabilire a targetului. mai ... (vezi toată discuția)
Comisie disciplinara??!!? corina_ionita corina_ionita Am si eu rugamintea pentru cine este in masura sa raspunda...in ce conditii se face comisie disciplinara si daca pentru neindeplinirea target-ului in ... (vezi toată discuția)
Insulta superior - abatere disciplinara? poate fi considerata insulta superior ierarhic abatere disciplinara, motiv de concediere? circumstante atenuante: stres, cedare nervos rog raspuns urgent, ... (vezi toată discuția)