avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Utilizarea simbolurilor fasciste in domeniul artei
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Utilizarea simbolurilor fasciste in domeniul artei

Buna ziua,
Doresc sa stiu daca pot utiliza svastica intr-un clip care il voi posta pe Youtube. Astfel, clipul va promova un instrumental creat de mine denumit "Mein Rap" afisand in spate o svastica putin blurata. Doresc sa stiu daca prin acest apect intru sub incidenta vreunei legi, deoarece am cautat pe internet dar nu am gasit ceva clar privind aspectul mentionat.Legea 107/2006, la art. 4, alin. 3 precizeaza:
(1) Răspândirea sau vânzarea, prin orice mijloace, ori confecţionarea de simboluri fasciste, rasiste sau xenofobe, precum şi deţinerea, în vederea răspândirii sau vânzării, a unor astfel de simboluri se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea unor drepturi.
(2)Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi utilizarea în public a simbolurilor fasciste, rasiste sau xenofobe.
(3)Nu constituie infracţiune fapta prevăzută la alin. (1) sau (2), dacă este săvârşită în interesul artei sau ştiinţei, cercetării ori educaţiei.

In acest context doresc sa stiu daca aceasta lege a mai fost modificata si daca da, rog sa ma ajutati cu un raspuns privin intrebarea initiala, respectiv daca savarsesc vreo infractiune in situatia in care postez acel clip pe youtube. Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 16 Septembrie 2016
alinxxy, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua tuturor, am si eu o geaca second hand oarecum de armata, ... VladWalker VladWalker Buna ziua tuturor, Am si eu o geaca de iarna second hand oarecum de armata, unde am comandat recent niste epoleti din cel deal Doilea Razboi Mondial, unde ... (vezi toată discuția)
Am o intrebare, am postat o gluma cu fotografie intr-un grup ... Preda201m Preda201m Am o intrebare, am postat o gluma cu fotografie intr-un grup de facebook fotografia era cu hitler momentan sunt in spania mama mea a primit apel de la politie ... (vezi toată discuția)
Tatuaje Buna ziua. Vreau sa imi fac un tatuaj cu o svastica si vulturul german care aparea pe stema nazista? Este impotriva legii, ma refer la vreo lege din codul ... (vezi toată discuția)