avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Analize medicale pentru acces la bazin
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Analize medicale pentru acces la bazin

O firma care ofera cursuri de inot pentru bebelusi cere, pentru accesul la serviciile sale, o adeverinta medicala de la medicul pediatru, precum si o serie de analize medicale suplimentare.

Cand am fost la pediatru sa obtin aceasta adeverinta precum si trimitere pentru analize, acesta mi-a dat adeverinta si mi-a spus ca daca el da acea adeverinta ca este sanatos, nimeni nu are dreptul sa ceara analize in plus, peste ceea ce prescrie medicul pediatru si ca firma respectiva comite un abuz.
Toate acestea in baza unei legi sau OG sau ordin de ministru din 2015 care spune ceva de genul ca medicul (de familie/pediatru) este cel care decide asa ceva si nimeni altcineva care nu este din domeniu medical specialist (deci superior acestuia) nu are dreptul sa supra-controleze un document medical emis de medic.

Despre ce act normativ este vorba? Din pacate medicul pediatru nu a stiut sa-mi spuna dpdv juridic exact.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: andreiSRR , utilizator 16:08, 19 Septembrie 2016
Cred ca va referiti la Ordinul ministrului sanatatii si al ministrului educatiei si cercetarii stiintifice nr. 1002/5057/2015 privind modificarea si completarea anexei la Ordinul ministrului educatiei, cercetarii, tineretului si sportului si al ministrului sanatatii nr. 5298/1668/2011 pentru aprobarea Metodologiei privind examinarea starii de sanatate a prescolarilor si elevilor din unitatile de invatamant de stat si particulare autorizate/acreditate, privind acordarea asistentei medicale gratuite si pentru promovarea unui stil de viata sanatos a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 675 din 4 septembrie 2015



[ link extern ]
Multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordin minitru mects laescarmen laescarmen in ce numar al monitorului oficial a aparut Ordinul ministrului al Ministerului educatiei, cercetarii,tineretului si sportului privind aprobarea ... (vezi toată discuția)
adeverința medicală de intrare / reintrare în colectivitate, avizul epidemiologic și fișa de vaccinări ContSters109480 ContSters109480 Conform Ordinului 1002/5057/2015 al Ministerului Educației și Cercetării Științifice se introduce obligativitatea prezentarii unuia dintre formularele de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am primit de la scoala o prezentare a cabinetului ... ela_b84 ela_b84 Buna ziua! Am primit de la scoala o prezentare a cabinetului medical al scolii, in care la final trebuie completate datele parintilor si ne dam acordul cu ... (vezi toată discuția)