avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Oferta despagubire
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Oferta despagubire

Buna ziua
Am fost victima unui accident rutier in urma caruia am avut de suferit.Am intocmit un doasar pentru despagubiri la firma de asigurari unde soferita avea Rca-ul.cu toate actele necesare pe care le-am avut ( certificat medico-legal ,2 zile de spitalizare plus zece zile concediu medical plus bonuri in urma caror am cumaparat medicamentele necesare)pentru cei de la asigurari se pare ca nu sunt suficiente deoarece trebuie atasat la dosar bonuri benzina ,bonuri cu care ai cumparat apa ceai mancare etc.( dar nu iti spune nimneni dinainte ca vei avea un accident si ca in urma lui trebuie sa tii toate bonurile sau ce mai cer ei)
Ideea este ca cei de la firma de asigurari mi-au facut o oferta de despagubire in valoare de 278 ron (probabil si-au facut calcule doar exact bonurile pe crae le-am prezentat) 200lei daune morale si cei 78 lei daune materiale.
Avand in vedere ca in spitalul in care am fost a trebuit sa fac si alte analize cum ar fi CT si RMN ( dar dai bani p-acolo,p-acolo sa poti sa faci analizele intr-un timp mai scurt e si normal ca nu am chitante)
Intrebarea mea este urmatoarea:Ce pasi ar trebui urmati de acum incolo daca nu sunt de acord cu suma pe care ei mi-au propuso deoarece mi se pare o suma foarte mica avand in vedere suferinta prin care am trecut si suferinta prin care au trecut cei din jurul meu mai ales copilul.
Am sunat ;la ei si rasdpunsul a fost urmatorul :suma este rezonabila avand in vedre actele depuse la dosar..

Intr-adevar am avut putine acte ca si bonuri ma refer deoarece cele medicale am depuse tot ce a fost necesar.
Astept un rasdpuns pentru care va multumesc!
Cel mai recent răspuns: GaneaAna , utilizator 13:00, 20 Septembrie 2016
Suma este derizorie ,singura varianta este sa contactati un avocat pt a obtine despagubiri;e prin instanta.Dezavantajul este ca procesul este posibil sa dureze 2 ani(intr-o estimare optimista) si o sa suportati costurile inerente,onorariu av,posibila expertiza etc.
Cate zile de ingrijiri medicale a dat medicul legist?
Buna ziua

In primul rand imi cer scuze pentru greselele ortografice de mai sus..

Am avut 2 zile de spitalizare si 10 zile de concediu medical pe care l-am obtinut de la medicul de famile in urma traumelor ( ameteli foarte puternice si dureri de ceafa ) avand in vedere ca impactul a fost foarte puternic lovitura a avut loc din spate sa zic asa ) si in momentul in care a sosit ambulanta la fata locului aproape ca imi pierdusem cunostinta in urma impactului., drept urmare am ajuns la spital ,,si de aici a inceput cosmarul practic.
La intrebarea mea tot nu ati reusit sa raspundeti... :)
Suma depinde mult de zilele de ingrijiri medicale date de medicul legist.
Sau sa inteleg ca nu ati fost la medicina legala?
Buna ziua

In certificatul medico-legal sunt trecute doar 2 zile de ingrijiri medicale.

Alte discuții în legătură

Daune materiale, pentru vatamare, +daune morale unguru unguru buna ziua in data de 21.01.2013 am suferit un accident rutier nu a fost din vina mea un alt sofer a adormit la volan si in curba a intrat in mine ,eu detin un ... (vezi toată discuția)
Accident auto Ana balica Ana balica Buna ziua, aș dori o lămurire dacă se poate cu privire la următoarea situație: am fost victima unui accident cu motocicleta, mai exact nu mi s-a acordat ... (vezi toată discuția)
Ce despagubiri pot cere persoanei vinovate de accidentul rutier in care am fost implicat? danielmoldovan danielmoldovan Buna ziua! Acum 2 saptamani am suferit un accident rutier, impact frontal, in urma caruia am stat 7 zile in spital, timp in care am fost operat la picior, ... (vezi toată discuția)