avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident auto

Buna ziua, aș dori o lămurire dacă se poate cu privire la următoarea situație: am fost victima unui accident cu motocicleta, mai exact nu mi s-a acordat prioritate, in urma căruia m-am ales cu o fractură de femur operată cu tijă intramedulară.Am avut 120 zile de concediu medical fiind trimis in comisie, iar medicul legist mi-a eliberat după 5 luni certificatul Medico legal cu 70-75 zile de îngrijiri medicale. Precizez ca am depus toate documentele medicale și radiografiile care arată ca fractura nu este vindecata. Intrebarea mea este dacă acest certificat este “ legal” sau nu, având in vedere că mi-a fost eliberat doar după ce am “amenințat” cu aducerea la cunoștința a Managerului de spital despre situația că pur și simplu nu aveau timp sa îl redacteze pentru că au și alți pacienți și sunt foarte Ocupați. Aștept cu interes răspuns, mulțumesc!
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este curios ca vi s-a acordat de catre medicul legist numai 70 - 75 zile de ingrijiri medicale [n conditiile in care ati avut 120 zile de spitalizare. Solicitati revizuirea certificatului medico-legal.
Poate pentru ca peste 90 de zile de concediu iml se incadreaza fapta la penal*...
Celalalt sofer a incercat impacarea cu dvs.?
Cum spunea si domnul mai sus, contestati acest concediu...
Am avut 120 zile de concediu medical, zile de spitalizare doar 14 ,restul imobilizare la pat acasă , și abia după 3 luni de la accident am avut de făcut kinetoterapie. Iar referitor la revizuirea certificatului așa cu mi-ați recomandat, unde as putea sa fac? La același medic?? Mulțumesc!
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
La serviciul de medicina legala care a emis certificatul initial.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Certificatul medico-legal are valoarea unui raport de constatare.
Aveti dreptul sa contestati concluziile CML si sa solicitati organului judiciar efectuarea unei expertize.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident de masina soldat cu vatamare corporala lastrovi lastrovi Buna ziua! In cazul unui accident de masina cu vatamare corporala ( ruptura de femur, operatie, 2 tije introduse in picior), pentru dosarul intocmit ... (vezi toată discuția)
La certificatul medico-legal se ia in considerare si o a doua spitalizare? user4321 user4321 Am fost implicat recent intr-un accident de masina in care am fost considerat vinovat pentru ca nu m-am asigurat cand am schimbat banda. Dupa intrarea pe banda ... (vezi toată discuția)
Procedura ranit in accident de circulatie zackyty11 zackyty11 Sora mea a fost accidentata pe trecerea de pietoni. Care este procedura legala impotriva soferului care nu a dat prioritate, vina recunoscuta de el, si ce ... (vezi toată discuția)