avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendarea permisului de conducere. Plangere ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendarea permisului de conducere. Plangere impotriva procesului-verbal de contraventie

Buna ziua,
Astazi mi s-a suspendat permisul de conducere pe motiv ca, desi eram pe punctul de a iesi din sensul giratoriu, o masina care se pregatea sa intre in intersectie nu mi-a acordat prioritate. Am franat pentru evitarea impactului, celalalt sofer si-a continuat drumul, insa sanctiunea mi-a fost aplicata mie de catre un echipaj aflat in apropierea intersectiei. Mentionez ca pe procesul verbal am facut mentiunea ca " nu sunt de acord cu cele mentionate in procesul verbal ". Cu toate acestea, mi s-a retinut permisul de conducere, primind dovada de circulatie. Vreau sa contest in instanta aceasta sanctiune, dar nu stiu care sunt pasii si care sunt sansele de reusita sa-mi recuperez permisul si sa evit plata amenzii.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 15:44, 20 Septembrie 2016
Depuneti o plangere contraventionala impotriva procesului verbal d contraventie in termen de 15 zile de la data primirii procesului verbal. Plangerea se depune la Judecatoria la care este arondat locul savarsirii contraventiei.
Daca puteti dovedi ca va aflati in sensul giratoriu si, implicit, aveati prioritate de trecere aveti sanse reale de castig.
ing. Ioan Ciobanu
Buna dimineata,
Ce dovezi ar trebui sa aduc daca eram eu, masina implicata si politia?
Va multumesc!
tiberiu.bastic@gmail.com a scris:

Buna dimineata,
Ce dovezi ar trebui sa aduc daca eram eu, masina implicata si politia?
Va multumesc!


De exemplu o alta persoana care a fost martora la eveniment.
Multumesc pentru raspuns.
In cazul contestarii acestui proces verbal la judecatorie, mai mult ca sigur va trebui sa dovedesc ca lucrurile au stat altfel decat cum scrie in procesul-verbal. Totodata, intreb: cum va sustine politia cele mentionate in procesul-verbal ? Ei de unde aduc martori ? Nu cumva este cuvantul meu impotriva cuvantului lor ?
Procesul-verbal de contravenție se bucură de prezumția de legalitate, așa că poliția nu trebuie să dovedească cele înscrise în el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala suspendare permis alexandruuu99 alexandruuu99 Buna ziua! Ma puteti ajuta va rog frumos cu niste informatii? Lucrez ca sofer de 15 ani si nu am avut niciodata probleme cu legea. Mi-a fost suspendat ... (vezi toată discuția)
Neacordare de prioritate.vreau sa fac contestatie. lory83_ro lory83_ro Mi s-a intamplat la patrunderea intr-o intersectie care era prevazuta cu indocatorul stop, am incetinit f mult ,dar nu am oprit, m-am asigurat si am ... (vezi toată discuția)
Constestatie retinere permin auto CristianMoroianu CristianMoroianu Buna seara, Astazi 6.12.2015, in jurul orei 16:00, mi s-a retinut permisul auto pe motiv ca nu am acordat prioritate in sensul giratoriu. Cand m-a oprit ... (vezi toată discuția)