avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pagina creata unui minor pe Facebook in care este ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pagina creata unui minor pe Facebook in care este batjocorit

Va rog sa ma ajutati care-i instante sa ma adreses ...cea civila sau cea penala.
Copilului meu in varsta de 13 ani...alti colegi mai mari i-au furat pozele de pe contul de facebook si au facut o pagina tot pe facebook pe care au numit-o Anti-Leucemie iar pe acea pagina au denigrat-o in ultimul hal...Copilul este socat la scoala striga dupa ea Sida, canceroasa etc....Este la o scoala renumita de Arte ..copilul nu mai vrea sa mearga la cursui.....Este batjocurita atat la scoala cat si pe retele de socializare ...
Va rog din suflet sfatuiti-ma catre cine sa ma adresez..sunt disperta ..ca acest copil sa nu-mi faca depresiese ...Imi spune ca se sinucide .... Va multumesc din suflet. [ link extern ]
Cel mai recent răspuns: amy0001 , utilizator 19:44, 24 Septembrie 2016
Pentru inceput, raportati pagina respectiva la Facebook pentru a fi blocata... Apoi, daca stiti si aveti dovezi referitoare la persoana care a creat acea pagina Facebook, puteti introduce actiune in instanta pentru antrenarea raspunderii civile delictuale pentru prejudiciul de imagine, atingerile aduse onoarei și reputației prin fapta de publicare prin intermediul rețelei de socializare Facebook, a fotografiilor cu fetita dumneavoastra si a comentariilor denigratoare la adresa sa... Puteti de asemenea sa incercati solutionarea problemei pe cale amiabila, prin mediere, daca exista disponibilitate din partea faptuitorilor, si sa obtineti despagubiri pentru daunele morale provocate...
Ultima modificare: Duminică, 18 Septembrie 2016
Alina Butuc, Consilier juridic
am raportat pagina atat eu cat si alti prieteni au fost 15 rapoarte faute la fb si pagina nu s-a inchis. Sunt elevi din scoala la care invata copilul meu care au comm,si care cred ca au facut aceasta pagina dar nu vor sa spuna cine a facut-o si nici sa o stearga .Ceea ce am reusit sa fac a fost sa pozez acele comm, facute dupa care am adus la cunostinta conducerii scolii iar ulterior unii si-au stres, comm dar nu vor sa spuna cine a creeat-o... Ma pot adresa parchetului cu o plangere pernala pentru indentificarea celui care a creeat aceea pagina ????
Este de preferat sa reveniti la conducerea scolii care sa convoace parintii copiilor implicati. Sa se poarte o discutie amiabila intre parinti si conducerea scolii, iar parintii sa se implice in aflarea autorului paginii de pe facebook.
Daca actiunea nu da rezultate, puteti depune o sesizare scrisa la politie, cu nr. de inregistrare/ data. Cercetarile se vor face de catre politie.
Sincer, intai si intai m-as duce eu (parinte) la niste cursuri despre cum se cresc copiii si ce inseamna autoritatea parinteasca pentru un copil. Ce sa caute un copil puber cu cont de facebook? El are examene de dat si legaturi reale de realizat cu copii de varsta lui, mai ales la o asa varsta critica. Sincer m-as duce sa-mi fac mie reclamatie ca n-am habar cum sa-mi cresc copilul.
Dumneavoastra in calitate de parinte responsabil, asa cum realizez ca sunteti, trebuie sa explicati copilului ca parerile altora care nu au argumente, care nu sunt rationali si civilizati, NU CONTEAZA. Gunoaie umane sunt peste tot. Comportamentul dumneavoastra de parinte valideaza in mintea copilului ideea ca orice persoana care il scuipa in ochi e o persoana care trebuie admirata, respectata si luata in considerare. Ii distrugeti personalitatea.
Copilul dumneavoastra e batjocorit nu din cauza contului de facebook (sunt mii de metode de a batjocori un copil), asta e doar o metoda, ci pentru ca e un copil slab, fara repere, fara valori reale, un copil ca o frunza in vant. Iar instinctul copiilor e foarte acut, ceilalti simt slabiciunea.
Mergeti la un cabinet de psihologie care se ocupa de relatia parinte-adolescent; va va invata ca pana si in lumea adolescentilor, un copil poate impune respect real celor de varsta lui prin atitudine.
De obicei, persoanele care raspund in felul asta au mai intai o problema cu ei insusi. Adema1980 ai inceput un comentariu menit sa ajute, cu o jignire si nu una usoara de digerat de un parinte.Va rog sa fiti mai atenta pe viitor la astfel de iesiri in cazul in care doriti sa ajutati si nu sa jigniti/denigrati persoana care are nevoie de ajutor.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Septembrie 2016
ovdiubranut, utilizator

Alte discuții în legătură

Copil bătut de colegi de școală. poate fi cineva tras la răspundere? s-a mai întâmplat acest lucru și nu s-a luat nicio măsură Ioana.Adrian Ioana.Adrian Băiatul meu a venit bătut 2 zile de la școală de către un coleg și verișoara acestuia dintr-o altă clasă.Am sunat doamna învățătoare și dansa a ... (vezi toată discuția)
Dreptul elevului , al copilului in societate marcela72 marcela72 Am si eu urmatoarea problema : fetita mea cea mica ( 11ani ) , are un coleg care o tot plesneste , cand m-am dus la scoala sa-l intreb de ce face acest ... (vezi toată discuția)
Marginalizare, umilinta laurentiunicolae laurentiunicolae copil grupa zero umilit de cativa parinti ,marginalizat nu mai vrea sa mearga la scoala sub pretextul ca nu se joaca copii cu el .Mentionez ca parinte am mers ... (vezi toată discuția)