avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort/cale amiabila
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort/cale amiabila

Buna ziua,
Am urmatoarea speta:
M-am casatorit anul trecut,anul acesta in luna mai mi-am cumparat impreuna cu sotia un apartament prin prima casa-valoare aprox-70.000 euro,acum sotia doreste sa divortam,eu nu vreau sa divortez amiabil.....mentionez ca suntem amandoi trecuti pe contract cota 50% de fiecare,eu sunt trecut ca si codebitor....plata ratei la prima casa se face automat din contul ei de salariu.eu nu doresc ca ea sa primeasca apartamentul ..dar in aceasi conditie nu pot sa il sutin ca si plata ...ea ar putea sa sutina ca si plata cu toate ca ii depaseste 50% din salariu....eu in conditiile astea am vreo sansa sa primesc apartamentul sau dupa lege ea ramane cu el ca este eligibila?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:21, 25 Septembrie 2016
suntem trecuti ''soti casatoriti sub regimul matrimonial al comunitatii legale de bunuri-cote parti egale 1/2-cum poate sa dovedeasca ca are motive intemeiate?care sunt acelea?
multumesc frumos.
temeinicia motivelor o apreciaza instanta, femeia cere divortul din motivele pe care le crede ea temeinice care au vatamat relatiile dintre dvs ca soti, cat casatoria nu mai poate continua si se va stradui sa dovedeasca asta, prin insvcrisuri daca are, si martori .
si daca e vb de infideliatate a ei, culpa poate fi comuna.
Ultima modificare: Luni, 19 Septembrie 2016
gi-jane2, moderator
Buna dimineata,
Care sunt pasii ''divortului'' dar ai partajului?cat poate sa dureze?
Buna ziua,
Am vorbit cu notar si mi-a spus in felul urmator:
partajul voluntar-daca vreau sa il fac tinand cont ca apartamentul este luat prin prima casa ca sotia sa poata sa fie proprietar si sa poata sa plateasca ea ratele,trebuie ca ea sa aduca o dovada scrisa din partea bancii ca este de acord ca ea sa plateasca ratele sau sa aibe alt codebitor,altfel nu putem sa facem partajul chiar daca eu sunt de acord sa ii las partea mea de apartament ca ea sa plateasca ratele,tot eu raman in cf ca fiind proprietar ...se poate asa ceva?
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, În anul 2017 am achiziționat un apartament cu credit ... Mihai Luca Mihai Luca Bună ziua, În anul 2017 am achiziționat un apartament cu credit prima casa împreună cu soția. Anul acesta am divorțat, eu vreau sa rămân eu cu ... (vezi toată discuția)
Parasire domiciliu? nellivan nellivan Sunt casatorit de 17 ani, doi copii si avem un apartament cumparat in rate pe 24 ani Sotia vrea sa plece de acasa , vrea sa divorteze si vrea sa renunte la ... (vezi toată discuția)
Divorț și partaj ovialex ovialex Buna ziua. Sunt căsătorit legal de 7 ani dar stăm împreună de 17. Avem un copil minor . Că multe familii sa ajuns și la noi la problema divorțului. ... (vezi toată discuția)