avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... convocare la comisia de disciplina
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

convocare la comisia de disciplina

Buna ziua,


Trebuie sa convoc un salariat la comisia de disciplina...si-a luat CO si nu a mai venit. II trimit convocarea , dar ce fac daca aceasta se intoarce ca nu este acasa sau nu merge la posta s-o ridice?
Ii suspend CIM pana apare sau ii pot desface CIM ca urmare a neprezentarii?
In ROI este prevazut ca pt. 2 absente nemotivate se desface CIM , el are deja 5...

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:13, 19 Septembrie 2016
1. Nu mai puteti suspenda contractul de munca pe durata cercetarii disciplinare .

"Curtea Constituţională…..cu cu unanimitate de voturi, a admis excepţia de neconstituţionalitate formulată în Dosarul nr. 1778D/2015 (conexat cu Dosar nr.157D/2016) şi a constatat că dispoziţiile art.52 alin.(1) lit.a) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii sunt neconstituţionale"

Incepând cu data de 21 august 2016, efectele juridice ale dispozitiei lit.a a alin.1 al art.52 din Codul muncii au încetat definitiv.

2. Aveti doua variante , in situatia in care nus e prezinta :
- fie il convocati la o noua data

- fie aplicati prevederile art.251 alin.3 C.mun. : Neprezentarea salariatului la convocarea facuta in conditiile prevazute la alin. (2) fara un motiv obiectiv da dreptul angajatorului sa dispuna sanctionarea, fara efectuarea cercetarii disciplinare prealabile.
Nu vrem sa-i suspendam contractul...va figura cu absente nemotivate, pana la data la care trebuie sa vin ala comisia de disciplina, daca vine. Daca nu vine, ii desfacem CIM cu acea data.
Intr-adevar, daca nu se prezinta la data convocarii, atunci puteti sa-i desfaceti c.i.m. cu data respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Absente nemotivate RuxandraLarisa RuxandraLarisa Va rog sa ma lamuriti in ceea ce priveste absentele nemotivate. Este obligatorie suspendarea contractului de munca in revisal?am intalnit diverse pareri si nu ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara - absente nemotivate centru_cta centru_cta buna ziua! intrucat art. 52, alin. 1 lit a) din codul muncii s-a abrogat ce fac in cazul salariatului caruia i s-a intocmit un referat ptr absente nemotivate? ... (vezi toată discuția)
Inceperea cercetarii disciplinare a unui angajat mirela1984 mirela1984 buna ziua! am un angajat care nu s-a mai prezentat la locul de munca din 21 iulie 2016. as dori sa finalizez cumva aceasta situatie si sa incep procedura de ... (vezi toată discuția)