avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sunt de profesie infractor. Daca ma angajez la stat ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sunt de profesie infractor. Daca ma angajez la stat mai raspund penal?

ART. 19^1 (Cod Penal, introdus prin L. 278/2006)
Condiţiile răspunderii penale a persoanelor juridice
Persoanele juridice, cu excepţia statului, a autorităţilor publice şi a instituţiilor publice care desfăşoară o activitate ce nu poate face obiectul domeniului privat, răspund penal pentru infracţiunile săvârşite în realizarea obiectului de activitate sau în interesul ori în numele persoanei juridice, dacă fapta a fost săvârşită cu forma de vinovăţie prevăzută de legea penală.
Răspunderea penală a persoanei juridice nu exclude răspunderea penală a persoanei fizice care a contribuit, în orice mod, la săvârşirea aceleiaşi infracţiuni.


P.S. Sub deviza: Infractori din toate tarile uniti-va! Statul si codul penal va protejeaza de orice raspundere penala (in Romania).
DURA LEX SED LEX :rofl:
Ultima modificare: Marți, 27 Decembrie 2011
ContSters184021, utilizator
Este o intrebare retorica sau un raspuns ?
Ultima modificare: Marți, 27 Decembrie 2011
Radu Gabrian, Mediator
Nu este o intrebare retorica. Spulbera doar iluziile. Cel mai cunoscut infractor este Statul, doar ca nu mai raspunde penal. Asta din 2006 incoace. :D

Erata: Se va citi supractor in loc de infractor, incepand cu titlul.
Ultima modificare: Marți, 27 Decembrie 2011
ContSters184021, utilizator
:))


Dar, redevenind seriosi:
easy ride on! a scris:
Sunt de profesie infractor. Daca ma angajez la stat mai raspund penal?

Raspuns: da. Fara a lua in calcul ca - fiind de profesie infractor - e posibil sa nu va puteti angaja daca nu aveti P.C.R = pile, cunostinte, relatii :D

In primul rand, n-ati fi persoana juridica.
In al doilea rand, nu ar fi corect ca o institutie publica sa fie... amendata penal si amenda sa fie platita din banii contribuabililor (nu si ai mei) – ca exemplu... Functionarul public poate fi sanctionat penal... Functionarul public nu poate savarsi infractiuni in interesul institutiei de stat... Care ar fi interesul institutiei in... materia retrocedarilor, ca exemplu? Functionarul public poate savarsi infractiuni numai in... nume propriu.

Corectati-ma, va rog, daca gresesc. B-)
Este "facil" pentru unele persoane sa "filosofeze" sau sa aiba "interpretari sui-generis", doar astfel "ies si ele mai in fata" , dar este totusi dreptul acestora sa o faca , si cum niciun drept nu este ingradit ...
Raspunsul la astfel de probleme , vine de la un matematician , in acelasi timp si un umanist de marca , Bertrand Russell:

"Ceea ce stim este stiinta , ceea ce nu stim este filosofie"

In rest , distinsa "trope_doi" are dreptate si - fara suparare- sa auzim de bine !

Edit later , dupa adaugarea citatului:

Nu cerceta aceste legi... (1877 George Cosbuc; Moartea lui Fulger). (Poti fi jurist de... le-ntelegi. Am "gresit"? Scuze!)



Eu v-am scuzat din momentul in care ati deschis topicul .
Daca o fi cazul , adaug si eu ... "scuze" !
Ultima modificare: Marți, 27 Decembrie 2011
Radu Gabrian, Mediator
Eu ma gandeam sa vand ceva ce nu-mi apartine, de exemplu... vreo flota.
Nu ma recunoasteti ca infractor profesionist :(
Stiam eu... :tooth:

P.S. Acum nu mai rade nimeni?
Ultima modificare: Miercuri, 28 Decembrie 2011
ContSters184021, utilizator

Alte discuții în legătură

Distrugerea de acte personale INFORMAT INFORMAT Va rog, daca stie cineva care este actul normativ care incrimineaza distrugerea de acte personale: contracte de casa, sau alte acte de importanta de catre ... (vezi toată discuția)
Distrugerea unui bun cu rea intentie bigica bigica Buna ziua! Am avut contract de inchiriere a unui spatiu (baraca si teren). Spatiul era dotat cu geamuri PVC, Usa, acoperis lemn, etc... Contractul a expirat in ... (vezi toată discuția)
Acuzata de vandalism Ioanacristinaaa Ioanacristinaaa Buna ziua! Sunt acuzata pe nedrept de vandalism..o masina a fost distrusa,am luat toata vina asupra mea pentru a ma razbuna pe proprietar..i-am spus lui dupa ... (vezi toată discuția)