avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Intabulare gradina
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Intabulare gradina

Buna ziua,

Sunt in discutii pentru cumpararea unei proprietati la tara unde proprietarii actuali au doar titlul de proprietate si urmeaza sa se intample intabularea inainte de vanzarea. Doar ca este o problema:

Suprafata proprietatii este de 7000 mp, este ingradita cu gard pe una dintre laturi iar pe alta latura este de ingradita pana la jumatate. Proprietarii au titlu de proprietate pe aproximativ 5600 mp. Dat fiind ca restul terenului face parte din gradina casei, este vreo posibilitate sa se intabuleze intreaga suprafata?

Va multumesc,
Iulian
Cel mai recent răspuns: iiulian , utilizator 09:26, 22 Septembrie 2016
Proprietatea asta este la tara. Este o gradina cu o casa, deci o gospodarie. Daca topograful merge sa masoare, atunci el va masura 7000 mp. Ca atat e suprafata gospodariei. In titlul lor de proprietate apare doar 5600 mp. De ce apare asa? Nu stiu! Poate ca nu eram masuratori exacte, poate s-a declarat mai putin... Nu cunosc motivele. Proprietarii tot timpul au platit impozitul pe proprietate, iar proprietatea apare in acte (titlu de proprietate sau ce mai apare) ca 5600 mp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune Andreea cip Andreea cip In cazul uzucapiunii...pe cine dau in judecata,?fostul propietar sau pe vecinul ca nu.mi semneaza de vecinatate? (vezi toată discuția)
Se aplica legea 10 pentru teren revendicat prin uzucapiune in 1986? alexberi alexberi In cauza este casa cu gradina. Pentru casa care exista acte de cumparare in 1942, dar pentr gradina nu exista acte. O mare parte din gradina (1000 mp) a fost ... (vezi toată discuția)
Revendicare diferenta de teren imarius imarius In anul 1970 am cumparat de la o persoana o suprafata de 800 mp teren intravilan pe care la randul ei o mostenise in urma cu 30 de ani. In realitate suprafata ... (vezi toată discuția)