avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Munca la domiciliu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Munca la domiciliu

In cazul in care un salariat, care are contract individual de munca cu societatea, cere ca in continuare sa-si indeplineasca atributiile de serviciu de la domiciliu, trebuie sa-i facem act aditional cu schimbarea locului de munca? sau trebuie sa incheiem un nou contract individual de munca cu munca la domiciliu? se inregistreaza in revisal schimbarea locului de munca? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ASL , utilizator 17:32, 20 Septembrie 2016
Schimbarea locului de munca nu se opereaza in REVISAL.

In practica, in astfel de situatii, se inceteaza vechiul c.i.m. si se va incheia un nou contract cu munca la domiciliu.
e ilegal daca facem un act aditional de modificare a locului de activitate in baza cererii salariatului (ca el isi muta domiciliul in alt oras) ? Multumesc.
Codul Muncii
(1) Anterior incheierii sau modificarii contractului individual de munca, angajatorul are obligatia de a informa persoana selectata in vederea angajarii ori, dupa caz, salariatul, cu privire la clauzele esentiale pe care intentioneaza sa le inscrie in contract sau sa le modifice.
(2) Obligatia de informare a persoanei selectate in vederea angajarii sau a salariatului se considera indeplinita de catre angajator la momentul semnarii contractului individual de munca sau a actului aditional, dupa caz.
(3) Persoana selectata in vederea angajarii ori salariatul, dupa caz, va fi informata cu privire la cel putin urmatoarele elemente:
....
b) locul de munca sau, in lipsa unui loc de munca fix, posibilitatea ca salariatul sa munceasca in diverse locuri;
.....
(5) Orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin. (3) in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege.
...

Art.41
(1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.
(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
...
b) locul muncii;
....


Asadar, exceptand situatiile mentionate de lege privind modificarea unilaterala a locului muncii, contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.
Va multumesc mult atat pentru promptitudine cat si pentru explicatiile detaliate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare loc de munca Țurcan Marian Țurcan Marian Ce act trebuie să-mi de-a unitatea la care lucrez și cu cât înainte de a mi se schimba locul de munca in cadrul aceleiași firme. (vezi toată discuția)
Modificare perioada in contractul individual de munca Volentir Mircea Volentir Mircea Asociatia de proprietari a incheiat in urma cu 2 ani un contr. individ. de munca pe perioada nedeterminata cu o persoana pt postul de administrator. Am dori sa ... (vezi toată discuția)
Contract determinat pe 3 luni se poate prelungi prin act aditional claudiughebauer1975 claudiughebauer1975 Am un contract determinat pe 3 luni iar de la resurse umane mi-au spus ca imi vor prelungi contractul care imi expira prin act aditional Este valabil prin act ... (vezi toată discuția)