avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract determinat pe 3 luni se poate prelungi prin ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract determinat pe 3 luni se poate prelungi prin act aditional

Am un contract determinat pe 3 luni iar de la resurse umane mi-au spus ca imi vor prelungi contractul care imi expira prin act aditional
Este valabil prin act aditional prelungirea pe alta durata determinata??
De la resurse umane au spus ca imi fac prin act aditional chiar si pe nedeterminat cum stabileste directorul, se poate ?
Ultima modificare: Miercuri, 6 Mai 2015
claudiughebauer1975, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:29, 6 Mai 2015
Este adevarat ceea ce v-au spus cei de la resurse umane.

Art. 41 C.mun.
(1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.

(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
a) durata contractului;
....

art.17 c.mun.
(1) Anterior incheierii sau modificarii contractului individual de munca, angajatorul are obligatia de a informa persoana selectata in vederea angajarii ori, dupa caz, salariatul, cu privire la clauzele esentiale pe care intentioneaza sa le inscrie in contract sau sa le modifice.
(2) Obligatia de informare a persoanei selectate in vederea angajarii sau a salariatului se considera indeplinita de catre angajator la momentul semnarii contractului individual de munca sau a actului aditional, dupa caz.
(3) Persoana selectata in vederea angajarii ori salariatul, dupa caz, va fi informata cu privire la cel putin urmatoarele elemente:
....
h) in cazul unui contract de munca pe durata determinata sau al unui contract de munca temporara, durata acestora;
....
(5) Orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin. (3) in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Mai 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog un sfat despre contractul de munca pe perioda determinata!!! teodora27 teodora27 Buna ziua, Lucrez in resurse umane si am citi zilele acetea un articol in care se spunea ca daca un salariat are incheiat un contract pe durata determinata ... (vezi toată discuția)
Modificare cim Aryyanna Aryyanna Buna ziua, Cum procedez daca am un CIM determinat pana la data de 15.11.2016 (care este incheiat pentru a inlocui un salariat al carui CIM este suspendat) ... (vezi toată discuția)
Modificare cim Nichiforeac marcel Nichiforeac marcel Am un cim pe perioada determinata care expira la 15-03-2017. salariatul inlocuit a decedat in timpul concursului. Cim a fost deja prelungit cu un an pe ... (vezi toată discuția)