Am nascut in urma cu 3 luni in Dublin si am revenit de curand in Romania. Am mers la Primaria orasului Marasesti pentru a face certificatul de nastere romanesc. Am platit taxa de transcriere 80 de lei si ne-au trimis cu actele la Focsani pentru a le da avizul. La Focsani am mai platit inca o data taxa de transcriere 50 de lei. Am intrebat acolo de ce se plateste aceiasi taxa de doua ori si mi-au spus ca la Marasesti nu trebuia sa platim. De la Marasesti ne-au spus ca taxa de 80 de lei a fost introdusa de consiliul local. Sincer mi se pare exagerat ceea ce ei fac. Cei care sunt nascuti in Marasesti platesc de doua ori aceiasi taxa iar cei din Focsani platesc doar una. M-au indignat atat de tare incat vreau sa ii chem in instanta sa explice roul acestei duble taxe. Astept o parere din partea dumneavoastra.
Este perfect legal. Prima taxa a fost fixata de Consiliul local si pe buna dreptate intrucat ofiterul de stare civila face documentatia, intocmeste referatul, verifica datele, evidentele locale, dupa care intocmeste registrele, certificatul, statisticele, face comunicarile de inregistrare, este destul de munca la un dosar de transcriere, iar a doua taxa a fost fixata de catre consiliul judetean/directia de evidenta doar o aplica. Daca era sa nu mergeti pe urgenta nu achitati absolut nici o taxa. Dvs. ati ales calea de a achita taxa de urgenta. Puteati foarte bine sa asteptati 30 de zile si aveati actele fara sa platiti nimic. Alegerea v-a apartinut. Daca mergeati la ambasada la fel achitati taxe, deci...graba costa bani.
Divort la notar
ellaella
buna ziua,va rog sa-mi spuneti daca doi cetateni romani,care s-au casatorit in strainatate(in comunitate) si locuiesc acolo,pot sa divorteze in tara la ... (vezi toată discuția)