avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1316 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... cesiune de creante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

cesiune de creante

buna ziua,
in 2005 am incheiat un contract pe 5 ani pt achizitionarea unui pc cu o institutie financiara nebancara.Au fost achitate ratele la zi pana la sfarsitul anului 2005, cand am plecat din tara,ramanand ca familia mea sa achite lunar in continuare,fapt care nu s-a intamplat. Au achitat dar pe sarite.Bineinteles la un moment dat cum era de asteptat au inceput notificarile ,mai intai telefonic ,apoi scrise.Tin sa specific ca la inceput notificarile au venit din partea acelei institutii,dar mai apoi au inceput sa vina de la societatea asiguratoare.In august 2008 cand am reusit sa vin acasa pentru prima data m-am hotarat sa platesc debitul integral, fapt pentru care am sunat la banca respectiva sa imi spuna cu exactitate suma care trebuie sa o platesc.Mi-aduc aminte perfect ca operatorul care mi-a raspuns mi-a spus ca ei nu mai au nici o treaba cu acest contract si ca trebuie sa contactez asiguratorul,lucru pe care l-am facut. Am mers la asigurator si am achitat suma integrala.De atunci nu am mai primit acasa nimic nici telefoane nici notificari,pana acum 3 saptamani cand primesc de la o societate recuperatoare o notificare din care rezulta ca am de achitat catre acea institutie o suma de 1300 lei, in notificare era trecut doar un numar de dosar fara data,de aceea eu am crezut ca e pentru creditul facut anul trecut cu aceeasi institutie tot pentru bunuri, desi sunt cu ratele la zi.Am contactat societatea recuperatoare si mi s-a spus ca debitul e ramas de la contractul din 2005 si ca trebuie sa fac dovada platii.(vreau sa zic ca si lor li s-a parut ciudat faptul ca eu aveam alt credit cu ei desi, dupa ei,aveam debit din 2005). Problema mea este ca nu mai am chitanta de acum 8 ani ca sa le dovedesc,lucru pe care l-am si spus doamnei cu care am stat de vorba. Totodata i-am spus ca si daca nu as fi platit asa cum zic ei, sumele s-ar fi prescris, dar dansa mi-a zis ca daca nu achit aceste sume nu voi mai putea face niciun credit pentru ca voi fi bagat in biroul de credite.Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat daca puteti, pentru ca pana acum s-au purtat ok, dar daca nu fac nimic in acest sens vor incepe sa ma bombardeze cu telefoanele. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: vicgreen , utilizator 19:12, 20 Septembrie 2016
Recuperatorii de creanțe nu au dreptul să facă înregistrări în Biroul de credit. Vă mint. Merg la cacealma. Dreptul la acțiune, sau la executare dacă au titlu executoriu, este prescris. Nu vă pot forța să plătiți.

Va multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare debit traianparjol traianparjol In anul 2005 am facut un credit laAltex si am luat cateva produse electrocasnice.Dupa un timp nu am mai putut sa platesc.Mi-au trimis cateva notificari,dupa ... (vezi toată discuția)
Lnstiintare de executare silita de la firma recuperari creante pentru credit din 2004 marianastamate marianastamate Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. In 17.12.2004 am achizitionat 2 telefoane mobile de la Altex cu ajutorul unui card de credit acordat de ... (vezi toată discuția)
Notificare prealabila inceperii executarii silite dupa 8 ani marysa_2u marysa_2u am facut un credit in 2004,am platit pana in 2005 ....dupa multe scrisori si amenintari de la o KSI azi am primit notificarea de la ei cu timbru fiscal de ... (vezi toată discuția)