avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie concediere

Buna ziua,

Acum ceva timp am primit preavizul de concediere prin posta . Preavizul a inceput sa curga din momentul receptiei plicului.
Ulterior dupa perioada de preaviz am primit prin posta decizia de concediere (- plic recomandat cu confirmare primire) in 2 exemplare si fara nr de inregistrare, ,fara semnaturi , era in alb . Mi-a spus sa semenez si sa trimit inapoi pt a inregistra la ITM si apoi voi primi 1 exemplar.
De atunci nu am mai primit nimic.chiar daca am sunat la firma . Ce pot face?
Cel mai recent răspuns: Doina Elena , Consultant resurse umane 22:08, 25 August 2009
era semnat de ambele parti.

numai ca o parte - adica salariatul - semnase mai inainte de a semna angajatorul. asa ca surprinza a fost...maxima:rtfm:
clio06:
1. S-ar putea sa se intample cum ziceti dar eu nu semnez actul pe calculator. Semnez niste hartii pe care le am in fata.
2. Sunt de acord si eu ca angajtorul trebuie sa semneze primul, dar nu este obligatoriu. Eu personal, cand intocmeam CIM le duceam intai la semnat la angajator si dupa aceea la salariat.
3. Cei mai multi angajatori cred ca daca semneaza la urma asta le confera un grad de superioritate (vezi, Doamne, sunt de acord cu tine, cu ce ai semnat tu!).
de la exemplul dat mai sus am schimbat si eu regula. salariatii mei semneaza ultimii.
a durat ceva nervi pana angajatorul a inteles ca asa trebuie (el primul, salariatul ultimul) dar acus este disciplinat.
clio06 a scris:

era semnat de ambele parti.

numai ca o parte - adica salariatul - semnase mai inainte de a semna angajatorul. asa ca surprinza a fost...maxima:rtfm:

vorbesc de modificare (sterge un salariu tiparit pe act cu o linie si scrie alt salariu) .. lanfga o astfel de modificare (rectificare) trebuie sa apara ambele semnaturi, nu doar in josul actului aditional.
Altfel, voi lua acel exemplar modificat unilateral si il vopi contesta in instanta, nu crezi?
asa este.

eu ma intreb cum de ITM-u nu a zis nimic. chiar am vrut sa ma duc EU la inspectoare cu acel act. i l-am pus in fatza, i-am aratat discret cu degetul, s-a uitat la mine, a ridica sprinceana, a mai privit o data. si apoi a semnat si a pus parafa si data.

momentul acela de concetrare mi-a placut cel mai mult!!! :happy:

Alte discuții în legătură

Cand se semneaza decizia de concediere? Filimon Aurel Filimon Aurel Buna,vreau sa ma ajutati si pe mine intr-o problema,de fapt mai mult o nelamurire. Cand sa semnez decizia de concediere emisa de angajator,inainte sa le ... (vezi toată discuția)
Act aditional contractului de munca alonso_first_one alonso_first_one Actul aditional se semneaza in 2 exemplare pentru ambele parti.Care sunt aceste parti?ITM si angajator sau angajator si angajat,angajatului i se doar o copie ... (vezi toată discuția)
Contract de confidentialitate nul? claudiaapo claudiaapo Buna ziua, Daca ma puteti ajuta cu o parere pentru urmatoarea speta: Un Contract de Confidentialitate(nu clauza sau act aditional) datat cu o zi ... (vezi toată discuția)