antonyc a scris:
Ok, asta stiam deja, nu aveam nevoie de un copy/paste ...
Ati scris :
.....
Recent am schimbat locul de munca , fostul angazator refuza sa-mi plateasca zilele de co neefectuat pe perioada care am lucrat in firma acestuia .
...
Vi s-a raspuns care sunt modalitatile de recuperare a drepturilor salariale si nu este copy-paste (preluat din alta parte), intrucat raspunsul este integral formulat de mine , chiar daca a fost postat identuic in nenumarate situatii.
pe mine ma intereseaza daca ma afecteaza sau nu faptul ca imi imputa reparatii la masina de servici care nu s-au efectuat si nici nu le-am produs pentru a nu-mi plati aceste zile de concediu ....pt ca eu nu am cum sa dovedesc ca nu am produs acele daune ...iar daca ITM imi da dreptate dar si ia in considerare aceasta minciuna si imi zice dute in instanta mai bine ma las pagubas ....asta a fost intrebarea de la bun inceput !!
Va afecteaza patrimonial , daca in instanta fostul angajator castiga. In litigiile de munca, sarcina probei o are angajatorul ,
el trebuie sa dovedeasca ca ati cauzat acel prejudiciu.
ITM-ul in anumite situatii nu are ce sa faca si poate constata ca exista un conflict de munca situatie in care indruma petentii catre instanta de judecat.
In mesajul anterior am mentionat ca, ITM-ul va constata incalcarea legislatiei muncii si va putea sanctiona - indirect - cu avertisment sau cu amenda pe angajator,
dar nu-l poate obliga pe angajator sa va plateasca drepturile restante.