avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Prescriere fapte dosar in curs de investigare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Prescriere fapte dosar in curs de investigare

Buna ziua,
Asociatia de proprietari a depus o plangere impotriva fostului casier.

Politia a deshis un dosar de investigatii, dar au trecut deja 5 ani in care nu s-a rezolvat nimic.

In cat timp se prescriu faptele de furt, sau posesie ilegala a documentelor asociatiei, tinand cont ca faptele nu au fost dovedite iar dosarul este in curs de investigare?

Multumesc
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
Buna seara, in cazul in care legea prevede pt infractiunea savarsita o pedeapsa cu inchisoare de la 2 la 7 ani , cand intervine prescriptia raspunderii penale ?
gi-jane2 a scris:

Buna seara, in cazul in care legea prevede pt infractiunea savarsita o pedeapsa cu inchisoare de la 2 la 7 ani , cand intervine prescriptia raspunderii penale ?


ART. 154
Termenele de prescripţie a răspunderii penale
(1) Termenele de prescripţie a răspunderii penale sunt:
a) 15 ani, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa detenţiunii pe viaţă sau pedeapsa închisorii mai mare de 20 de ani;
b) 10 ani, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii mai mare de 10 ani, dar care nu depăşeşte 20 de ani;
c) 8 ani, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii mai mare de 5 ani, dar care nu depăşeşte 10 ani;
..................................
Trebuie sa aveti in vedere si:
ART. 155*)
Întreruperea cursului prescripţiei răspunderii penale
(1) Cursul termenului prescripţiei răspunderii penale se întrerupe prin îndeplinirea oricărui act de procedură în cauză.
(2) După fiecare întrerupere începe să curgă un nou termen de prescripţie.

(3) Întreruperea cursului prescripţiei produce efecte faţă de toţi participanţii la infracţiune, chiar dacă actul de întrerupere priveşte numai pe unii dintre ei.
#M3
(4) Termenele prevăzute la art. 154, dacă au fost depăşite cu încă o dată, vor fi socotite îndeplinite oricâte întreruperi ar interveni.
#B
(5) Admiterea în principiu a cererii de redeschidere a procesului penal face să curgă un nou termen de prescripţie a răspunderii penale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tardivitate sau prescriptie pentru marturia mincinoasa FRD FRD In cazul in care un martor a declarat mincinos intr-un proces civil in anul 2012 luna noiembrie si as dori sa depun la parchet plangere pentru marturie ... (vezi toată discuția)
Prescripție ucidere din culpa IonMF IonMF Cînd se prescrie pedeapsa unui inculpat care la judecarea pe fond a primit 5 ani de închisoare cu executare.S-a facut apel iar acum cauza a fost trimisă ... (vezi toată discuția)
Termen prescriptie delapidare in noul cod penal eduardadam eduardadam Va rog sa-mi spuneti care e termenul de prescriptie pentru delapidare in noul cod penal? (vezi toată discuția)